ACTUALIZARE 16:31 Lia Olguța Vasilescu anunță, joi, pe Facebook, că a început redactarea unei plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele lui Klaus Iohannis, precizând că șeful statului nu are niciun motiv de legalitate pentru respingere, ci doar „ura personală”.
 
Fostul ministru al Muncii transmite, pe Facebook, că a luat act de noua scrisoare redactată de președintele Klaus Johannis și face mai multe precizări.

„1. Este evident că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea mea la funcția de ministru al Dezvoltării, așa cum a statuat CCR. Sunt cetățean român, cu domiciliul in România, nu sunt condamnată penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici nouă, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru îl recunoaște și Klaus Johannis și, deci, singura modalitate legală admisă de Constituție ca să fie motiv de respingere, i-a căzut de la primul paragraf. 

2. Scrie despre faptul că nu am experiența administrativă, omițând, în text, un amănunt semnificativ din CV-ul meu, transmis și la dosar, că am fost primar al unuia dintre cele mai mari orașe din România și, judecând după scorul electoral obținut pentru al doilea mandat, cetățenii au apreciat performanța mea. 

3. In plus față de președintele României care a fost doar profesor și primar, am trei mandate de parlamentar și al patrulea în curs (în două îndeplinind funcții de președinte de comisii parlamentare), am fost primar 5 ani și doi ani am deținut funcția de ministru. Așadar, experiența mea e chiar ceva mai consistentă decât a lui Klaus Johannis până a ajunge președinte”, arată Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Fostul ministru susține, la punctul patru, că motivul real pentru care o respinge Klaus Johannis se referă la declarațiile politice făcute în decursul anilor, precizând că acest motiv i se pare a fi „cel mai stalinist posibil".

Știrea inițială 

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară.

Președintele solicită o altă propunere pentru vicepremier și Dezvoltare.

Nu este prima oară când Iohannis o respinge pe Lia Olguța Vasilescu. În decembrie 2018, Președintele a refuzat să-i numească pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor și Olguța Vasilescu la dezvoltare, Guvernul reclamând situația la CCR.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.