ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii PSD se întrunesc miercuri, de la ora 16, în cadrul ședinței Comitetul Executiv Național pentru a decide ce nominalizare vor face pentru funcția de prim-ministru și ce pozițe va adopta partidul după ce președintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh.

Liviu Dragnea a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că până miercuri seară, cel târziu joi, va lua o decizie ca urmare a respingerii de către președintele Iohannis a nominalizării lui Sevil Shhaideh pentru funcția de premier.

Președintele PSD a susținut că vrea să "cumpănească foarte bine" pentru că nu este o decizie ușoară.

"Împreună cu colegii mei am analizat în ultimele ore care ar fi resorturile care ar fi putut sta în spatele acestei decizii a președintelui. Nu am reușit să găsim niciun motiv constituțional și nici alt motiv care să țină de alte elemente și părerea noastră este că, de fapt, acest om vrea să declanșeze o criză politică în România", a precizat Liviu Dragnea.

Acesta a susținut că, după ce s-a consultat cu colegii săi, a decis că va lua o decizie miercuri, cel mai târziu joi.

"Mâine (miercuri n.r.), cel mai târziu joi, o să trebuiască să luăm o decizie. Vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între interesele personale și de grup, ci între ce e bine și rău pentru români. Nu va fi o decizie ușoară", a subliniat președintele social-democraților.


De asemenea, surse politice au declarat pentru News.ro, că liderii PSD iau în calcul o nouă variantă de premier, aceștia urmând să decidă ce nominalizare vor face și ce strategie vor adopta în perioada următoare.