Continuăm discuția cu liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu. După ce am aflat viziunea sa și a formațiunii sale asupra importanței Bisericii în societate și cum a ajuns să apară pe siteul Vocii Rusiei, Bogdan Diaconu explică de ce naționalism nu înseamnă extremism.

Și de ce nu este de acord cu o eventuală regionalizare a țării. Cine sunt "omuleții verzi" și ce importanță au ei în România zilelor noastre. Partea a III-a a interviului acordat ActiveNews.

Despre naționalism

Cred că nici naționalismul, patriotismul sau Vlad Țepeș nu au nimic în comun cu extremismul. În România ultimilor 25 de ani s-a dus în derizoriu conceptul de a-ți iubi patria, neamul și s-a dus într-o zonă derizorie și din cauza unor personaje precum Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu sau Gigi Becali.

Cred că trebuie să ne mândrim cu concepte precum naționalism sau patriotism. Cred că nu există român în țara asta care să nu se gândească la neamul din care a luat ființă și patria unde s-a născut. Asta înseamnă a fi naționalist. Aceste sentimente de iubire de patrie au ținut națiunea unită timp de 2.000 de ani.

Despre respingerea proiectul privind declararea drept indezirabilă a persoanelor care aduc atingere articolului 1 din Constituția României

Din păcate această inițiativă legislativă nu a fost respinsă din cauza textului de lege, ci pentru că în ultimii 25 de ani și mai ales acum, au influență tot mai mare "omuleții verzi". Cine sunt omuleții verzi? Îi vedeți că mișună prin Transilvania, flutură lozinci de autonomie teritorială, de secesionism, mă refer la extremiștii de la UDMR.

Despre UDMR

În acești 25 de ani, toate partidele românești au considerat mai importante voturile UDMR, decât corectitudinea și fidelitatea față de poporul pe care-l reprezintă. UDMR nu este constituit ca partid politic în România, după legea partidelor politice.Din 2009 nu mai este finanțat pe baza legilor partidelor politice, ci este finanțat ca ONG de utilitate publică, prin Secretariatul General al Guvernului, astfel primind sume mult mari decât ar fi luat pe baza legii partidelor politice.

Despre regionalizare

Regionalizarea nu este oportună pentru România. Generează niște riscuri față de integritatea și articolul 1 din Constituție. Riscăm federalizarea și nu putem accepta. Orice comunitate pentru a putea să se dezvolte armonios și eficient, are nevoie ca fiecare membru să aibă un sentiment de apartenență la această comunitate. România funcționează pe județe și s-a format un sentiment de apartenență la această comunitate. Acest lucru contează foarte mult. Spuneți-mi ce comunitate va reprezenta cel care va reprezenta regiunea Nord Vest? Nord-Vestean? Vom o avea o luptă meschină, pe fonduri.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews