ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriel Liiceanu a intrat cu arme și bagaje în solda USR. Astfel, la o lansare de carte la Bookfest el a desfășurat un discurs de campanie electorală useristă pro-Armand, Drulă și cu Fritz, figurile mai cunoscute ale formațiunii de extremă stânga învelită în poleială de „dreapta”.

Omul de afaceri care manageriază Trustul Humanitas a spus chiar că îl vede pe Drulă președinte, după cum bucureștenii înțeleseseră deja admirând bannerele uriașe de zeci de metri cu figura personajului cu alură lombroziană din timpul pre-campaniei electorale pentru locale și europarlamentare. Ceaușescu ar fi fost invidios.

Articolul continuă după exemplul Video:

Cu toate acestea, se observă că Gabriel Liiceanu l-a uitat pe Vlad Voiculescu, despre care afirmase că s-a îndrăgostit sincer. „Vă dau un exemplu. M-am îndrăgostit la un moment dat de cel care a fost ministrul Sănătății în guvernul tehnocrat. Mi se părea că e angelic și l-am băgat în edificiul meu afectiv. Indiferent că el știe sau nu. E un om minunat!”, afirma Liiceanu despre Voiculescu într-un interviu pentru Europa Liberă din martie 2019.

De data aceasta el l-a repezit pe activistul progresist al Alinei Mungiu, Sorin Ioniță, care se afla alături de el și de fostul propagandist PCR Cristi Preda, afirmând că a emis trei aserțiuni false, „cu substrat periculos”: „Fals, Fals, Fals!”, l-a muștruluit Liiceanu pe Ioniță exemplificând de ce avem nevoie de USR chiar dacă suntem în UE:

„Au apărut în acești 30 și ceva de ani, pe mână, pe degete îi numeri, câțiva oameni politici pe care ni i-am dori și am fi fericiți să îi avem ca oameni perfect creditabili, să știi că cineva a dovedit că poate fi bun, făcând lucrurile de care aveam nevoie. Personajul care a făcut asta pentru mine este domnul Cătălin Drulă. Nu i-am știut agenda politică, m-am uitat la ce a făcut – și a făcut ceva nemaipomenit, a reușit să taie un rău de la rădăcină. Dacă am avea un președinte care taie răul de la rădăcină în diferite direcții, de fapt, în toate direcțiile importante, aici era vorba de a fi ministru al Transporturilor, el e bun, deci faptul că a reușit cu o determinare remarcabilă să radă mafia metrourilor nu e de ici, de colo. Nu mi-e indiferent dacă ar fi rasă sau nu”, a declarat Gabriel Liiceanu, citat de B1TV.

Gabriel Liiceanu a avut apoi cuvinte de laudă și la adresa primarului Clotilde Armand al Sectorului 1, respectiv Dominic Fritz al Timișoarei, mai scrie sursa citată:

„Nu mi-e indiferent dacă Clotilde Armand a ras mafia gunoaielor, în înjurăturile tuturor, zăceau gunoaiele. Faptul că ăia ne furau cu un contract pe 25 de ani sume enorme pe un serviciu pe care îl supraevaluau nu conta în ochii populației. Trebuie un om de mare tărie care să o țină langa și să ajungă la soluționarea trebii.

Același lucru s-a petrecut la Timișoara, omul acela, Dominic Fritz, a arătat că poți să razi de la rădăcină corupția infernală care exista în Primăria de la Timișoara. De asemenea oameni avem nevoie și nu e deloc rău dacă plasa ne ține pe Uniunea Europeană e dublată de o plasă a unor oameni care știu cu adevărat să ne slujească”, a adăugat Gabriel Liiceanu.

VIDEO cu fragmentul propagandistic (mai sus) a fost oferit de G4 Media, aflat de asemenea în campanie electorală pro-USR.

Citiți și Drulă, Armand și cu Fritz bagă scama în chibiț. Luminița Arhire: AȘA GRĂIT-A LIICEANU...