Președintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a declarat că a primit de la fostul ofițer Daniel Dragomir lista cu cele 65 de persoane pe care el le-a indicat pentru a fi audiate, pe aceasta regăsindu-se 11 persoane din presă, 15 din politică, 11 ofițeri și foști ofițeri SRI și 13 oameni de afaceri.

„Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane și, așa cum v-am promis la întâlnirea precedentă, structura acestor persoane, așa cum am reușit să o facem noi într-o analiză în cadrul Comisiei, este următoarea: ofițeri SRI și foști ofițeri SRI – 11 persoane; oameni de afaceri – 13 persoane; persoane din presă – 11 persoane; persoane din justiție – 12 persoane; persoane din politică – 15 persoane; persoane din administrație – 3 persoane, nu am putut să-i catalogăm nici la justiție, nici la politică, nici la oameni de afaceri”, a declarat Manda, după ședința Comisiei SRI.

De asemenea, el a precizat că „suntem în posesia listei, vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane, abia după ce vom parcurge, împreună cu domnul Dragomir, elementele pe care el ni le poate spune”.

Acesta a adăugat că pe listă sunt persoanele despre care Daniel Dragomir a spus că au cunoștință de încălcări ale legii de către ofițeri din SRI și din conducerea Serviciului.

„În discuția pe care am avut-o cu domnul Dragomir sunt diferite fascicule pe care dânsul le prezintă și am considerat că este foarte important să îl luăm pe fiecare în parte. Dacă vorbim de primul pe care ni l-a prezentat și l-am înțeles sunt persoane indicate în acea listă și persoane indicate în discuția cu domnia sa despre care ne-a spus că le putem invita și care pot confirma sau dacă doresc să infirme lucrurile spuse de domnia sa, inclusiv documente pe care le putem evalua. Când ne-a prezentat această listă de 65 de persoane a vorbit inclusiv de celelalte dezvăluiri pe care le va face comisiei. Nu am făcut un calendar al invitării acestor persoane pentru că de abia de ieri până astăzi suntem într-o fază în care reluăm și recitim stenograma, ne documentăm încă o dată și o să stabilim împreună care sunt pașii de control, să verificăm informațiile pe care domnul Dragomir le-a prezentat comisiei”, a mai spus președintele Comisiei SRI.