ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seară că ”este foarte posibil” ca luni să inițieze o comisie parlamentară de anchetă în fața căreia să fie chemați fostul premier Dacian Cioloș și mai mulți foști miniștri ai Cabinetului său. Sunt vizați fostul ministru de Finanțe, Anca Dragu, fostul ministru al Fondurilor Europene, șeful ANAF și președintele Consiliului Fuscal pentru a da explicații în legătură cu rectificarea bugetară din noiembrie 2016.

”Vorbim de cel puțin cinci persoane care trebuie să dea explicații: primul ministru, ministrul Finanțelor, ministrul Fondurilor europene, șeful ANAF și președintele Consiliului Fiscal (…) Este foarte posibil ca mâine să inițiem o comisie de anchetă pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanțe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil niște angajamente scrise din partea unor decidenți, că veniturile în România la finalul anului 2016, vor crește cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu zece miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineață. Iertați-mă, dar asta este total ilegal”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.


Liviu Dragnea a declarat că din cauza acelei rectificări bugetare din noiembrie 2016, bugetul pe 2017 va avea cu zece miliarde de lei mai puțin.

”Cine a mințit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească. Să vedem și cum domnul președinte de la Consiliul Fiscal a dat aviz, de fapt a certificat că aceste date sunt reale. Suntem în situația  în care bugetul României pe anul 2017 are o gaură de zece miliarde de lei pe care sigur că o s-o acoperim, dar acești zece miliarde de lei puteau să se ducă în alte lucruri bune pentru români (…) Dacă lucrurile se vor adeveri ne vom afla într-o situație fără precedent în România”, a mai spus Dragnea.