ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că este posibilă modificarea Constituției în primul semestru al anului 2017, afirmând că PSD va susține eliminarea imunităților pentru președintele României.

„Eu am spus de mai mult de un an de zile, am vorbit despre imunități, am spus-o foarte clar. Eu vreau să dispară imunitățile din Constituția României, dar nu numai pentru parlamentari, ci și pentru președintele României și nu este vorba despre Klaus Iohannis, poate să fie oricine altcineva”, a afirmat președintele PSD la România TV, în contextul în care a fost întrebat pentru ce ar trebui să plătească Klaus Iohannis dacă PSD va câștiga alegerile.

Liviu Dragnea a precizat că este posibilă modificarea Constituții în primul semestru al anului 2017, adăugând că PSD va susține eliminarea imunităților.

Președintele PSD a explicat că vor trebui să plătească toți cei care greșesc în România.

„Nu este o amenințare, este vorba doar despre a clarifica legislația în așa fel încât într-adevăr fiecare român să simtă că trăiește într-o țară în care se face dreptate. (...) În schimb, eu vreau să garantez tuturor că dacă noi vom câștiga îi asigur de lipsa oricăror presiuni de oriunde. Vor avea posibilitatea într-adevăr, nu posibilitatea clamată până acum și folosită demagogic, să poată să ancheteze pe oricine, chiar pe președinte dacă este cazul, unii spun că este cazul”, a menționat el.

El a argumentat că, în prezent, dacă un președinte este prins „cu sacul cu bani, omoară în plină stradă pe cineva poate să stea acolo (în funcție-n.r.) 5 ani de zile”, afirmând că așa ceva nu este posibil.

„Dacă cumva a făcut în legătură cu acele retrocedări de imobile și poate ar trebui să știm, avem dreptul să știm”, a conchis președintele PSD.

Liderul PSD a subliniat că „șmecheria care a fost folosită pentru Traian Băsescu nu ne păcălește”.

„Președintele poate fi anchetat, poate fi cercetat, nu poate fi trimis în judecată. Poate fi trimis în judecată atunci când nu mai este președinte. Nimeni nu oprește pe nimeni să îl cerceteze pe președinte”, a explicat președintele PSD.

Întrebat dacă vede posibilă o suspendare a președintelui Iohannis, dacă PSD va câștiga alegerile, Dragnea a afirmat că nu are în vedere o suspendare a președintelui și speră ca șeful statului „să nu dea prilejul”. Miza PSD nu este să câștige alegerile pentru a se război cu președintele, a accentuat el.