ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea nu se exclude de pe lista premierilor pe care PSD îi poate propune după parlamentare. Mai mult, el a prezentat un profil al celui care va fi nominalizat de partid pentru funcția de prim-ministru, dacă PSD plus ALDE vor depăși pragul de 50%.
Prima condiție pe care trebuie să o îndeplinească viitorul premier nominalizat de PSD este să aibă carnet de membru de partid. Precizarea a fost făcută de Liviu Dragnea, la Turnu Măgurele, în prima zi a campaniei electorale.

„PSD nu va propune și nu va vota un prim-ministru care nu este membru PSD. Putem discuta despre motive: trebuie să fie un om politic cu experiență, un om care își asumă, care știe ce înseamnă răspundere și responsabilitate. Discutăm de dezvoltarea României. Nu putem să propunem și să susținem un om în care nu avem încredere 100% în capacitatea lui de a-și asuma responsabilități, în viziunea lui politică și în forța și autoritatea lui. Nu ne putem juca”, a fost poziția liderului PSD.

Pe lângă carnetul de partid, acesta trebuie să mai îndeplinească o condiție obligatorie: să fi lucrat la programul de guvernare.

Lista se restrânge astfel la câteva nume din PSD.

„Eu am lucrat la el, Victor Ponta, Bănicioiu, Teodorovici, Rovana Plumb, Marius Nica, Mihai Fifor, mai mulți colegi. Cred că Ionuț Vulpescu, nu cred că există vreo excepție dintre toți miniștrii care au fost în cabinetele Victor Ponta, au avut toți o contribuție mai mică sau mai mare la ideile din acest program . Nu este un program pus pe pilot automat. Orice program de guvernare poate fi pus în practică de un prim-ministru bun, pregătit și care știe acest program de guvernare, care a lucrat la el și care l-a înțeles și de o echipă guvernamentală formată din oameni care la fel au lucrat la acest program”, a subliniat Liviu Dragnea.

Președintele PSD nu ține cont de criteriile de integritate despre care a vorbit președintele Klaus Iohannis, când a fost întrebat de viitorul premier.

Șeful statului a afirmat că nu va desemna premier o persoană care este urmărită penal sau este condamnată penal. Liviu Dragnea are o condamnare definitivă la doi ani cu suspendare. În acest moment, el este trimis în judecată într-un nou dosar pentru instigare la abuz în serviciu.

„Criteriile nu pot fi decât ale românilor. În momentul în care românii votează, înseamnă că și-au exprimat încrederea în niște oameni, în niște candidați, în niște partide pe care vor să le vadă la guvernare. Ar putea cineva din țară sau din afara țării să spună că votul românilor nu contează? Sigur, ar putea. Dar va fi puțin deranj”, a declarat liderul PSD.

Liviu Dragnea a afirmat că PSD va avea o singură propunere pentru funcția de premier și că aceasta nu va fi schimbată, chiar dacă președintele Iohannis o va respinge.

„Nu văd de ce președintele României să nu respecte un vot legitim, un vot cinstit, un vot universal. Nu văd de ce trebuie să discutăm despre această ipoteză”, a declarat Dragnea.

În finalul intervenției sale, liderul PSD a explicat cum și-a schimbat imaginea din cea de lider de partid, într-un profil de premier.

„Eu am vrut să schimb întâi profilul partidului și e o schimbare din ce în ce mai greu de contestat. Automat și profilul președintelui se schimbă, trebuie să fie un președinte de partid care nu este doar politic, este un președinte care să înțeleagă ce înseamnă economia, zona socială din țara lui, pentru că atunci când promovează, susține inițiative legislative, să înțeleagă ce efecte au și dacă sunt posibile. Eu cred că așa trebuie să fie un președinte de partid”, a spus Dragnea la Turnu Măgurele.

Primul lider PSD care a vorbit public despre varianta Liviu Dragnea premier a fost Ion Iliescu, la o zi după câștigarea alegerilor locale de social-democrați.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews