ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta va semna o prelungire a delegării atribuțiilor către vicepremierul Gabriel Oprea, potrivit unor surse din Guvern. Informaţia a fost confirmată de Liviu Dragnea pentru bn24.ro.

Data până la care Ponta nu va veni la muncă este 10 iulie. 

Liviu Dragnea, întors de la Istanbul, unde l-a vizitat pe Victor Ponta după operaţia la picior, a declarat că premierul a trecut printr-o operaţie foarte grea şi că va avea nevoie de 4 săptămâni de concediu medical.

„Are dureri foarte mari, operaţia a fost extraordinar de complicată, pentru că a avut o ruptură de ligamente mai veche de care nu a ştiut, asta a rupt meniscul şi de aici s-au produs tot felul de stricăciuni la genunchi. Eu eram acolo când a venit echipa de medici care l-a operat şi au explicat despre ce este vorba. Operaţia a reuşit, dar este foarte grea recuperarea care trebuie făcută la rigoare, adică în fiecare zi trebuie să mişte genunchiul într-un fel anume cu nişte aparate. Ei l-au ridicat, au încercat să îl facă să meargă cu un cadru, dar foarte greu. Va trebuie să stea acasă cel puţin 3-4 săptămâni. Medicii vor face o evaluare vineri, să vadă dacă pot să îl externeze, dar sunt şanse minime, pentru că intervine problema legată de transport, cum se urcă în avion, cum stă în avion, puţin probabil să îi dea drumul vineri”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a precizat că, dacă Ponta nu va fi externat vineri, duminică va pleca din nou la Istanbul.

După 45 de zile, mandatul lui Ponta încetează dacă nu își poate îndeplini atribuțiile, asa cum prevede Constituția.