ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Contribuția la pensii va crește până la 25%, iar cea la sănătate la 10%, a declarat Liviu Dragnea. El a mai spus că acestea vor fi datorate tot de către angajați, însă plățile vor fi făcute de angajator în contul angajatului, iar salariile nu se vor micșora.

„Salariile nu vor scădea. Acum există trei valori în interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decât cel net și, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului. Până la salariul brut se plătesc contribuțiile pentru angajat. Între salariul brut și cheltuiala totală a angajatorului există contribuțiile pe care le plătește firma, dar în contul cui, și părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o și acum, că aici statul român ne fură. Și ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a precizat Dragnea.

Președintele PSD a adăugat că salariul pe care un om îl ia în mână „categoric nu” va avea de suferit.

Programul de guvernare al PSD prevede că vor fi eliminate 4 din cele 6 contribuții plătite astăzi. „Vom rămâne așadar doar cu contribuțiile pe sănătate și cea de asigurări sociale, datorate de către angajat, dar rămânând în sarcina angajatorului plata acestora către stat”, potrivit programului.

De asemenea, programul prevede reducerea contribuțiilor de la 39,25% la 35%, începând cu 1 ianuarie 2018.  Astfel, atât contribuția la sănătate, cât și cea la pensii vor fi mai mari și vor totaliza 35%.

„Nu se pune problema ca vreun cetățean român angajat undeva să meargă singur să își plătească contribuția CAS și CASS. Da, va plăti angajatul, în contul lui, dar operațiunea o va face tot firma”, a precizat Dragnea.