ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD Liviu Dragnea a fost invitat la Viena la o întâlnire de către cancelarul Christian Kern care a dorit să afle ce soartă ar avea companiile austriece cu interese economice în România sub o guvernare condusă de Dragnea. Subiectul de maximă importanță aflat pe agenda austriecilor este compania Schweighofer, care câștigă peste 1 miliard de euro anual din tăierea pădurilor românești.

Liviu Dragnea a declarat pentru BreakingNews24 că l-a anunțat pe cancelarul austriac că dacă PSD va forma Guvernul, acesta va începe o anchetă în legătură cu tăierile ilegale de lemn în care ar fi implicată compania.

"Sunt foarte multe suspiciuni că ar folosi și lemn rezultat din tăieri ilegale. I-am spus clar că guvernul nostru va face investigații să aflăm care este adevărul și vom introdce reguli foarte dure în privința exploatărilor de lemn pentru că vrem să ajungem la tăieri ilegale de păduri zero", a spus Liviu Dragnea pentru sursa citată.

Companiile austriece au investiții foarte importante în România, iar Viena le apăra interesele, chiar dacă sunt instituții private. Cele mai importante companii ale austriecilor sunt OMV Petrom, Erste Bank - BCR, VIG (Asirom, Ominiasig, Uniqa), Schweighofer, Raiffeisen Bank sau Immofinanz.