Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea a declarat că guvernul nu va impune un salariu minim de 2000 de lei, afrimând că această informație s-a rostogolit „dintr-o greșeală" în spațiul public.

„Nu va fi impus de guvern salariul minim de 2000 de lei. Nu există așa ceva. Probabil dinr-o greșeală s-a tot rostogolit asta în spațiul public. Noi avem în program 1.450 în 2017, 1.550 anul viitor, 1.650, 1.750. Probabil la anul, printr-o nouă prezentare, salariul brut să fie egal cu cheltuiala totală a angajatorului, ceea ce înseamnă două noțiuni diferite, dar, salariul minim, așa cum știe toată lumea, va crește cu 100 de lei", a declarat președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea.

Dragnea a afirmat că impozitul pe gospodărie nu va fi aplicat, acesta fiind „compromis", însă impozitul pe venitul global ar putea fi aplicată de anul viitor ca parte a unui pachet de măsuri care să schimbe sistemul de impozitare.

„Din 1 ianuarie 2018 nu mai poate rămâne acel impozit pe gospodărie pentru că el a fost compromis din cauza sau datorită întârzierilor din ultimele luni de zile, în schimb, impozitul pe venitul global sau globalizarea veniturilor este o opțiune care în continuare importantă pentru noi, care poate sau nu să fie aplicată anul viitor, dar într-un pachet mai mare de schimbare a sistemului de impozitare, care să elimine birocrația și care să producă mai multe venituri pentru români", a mai spus Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că nu vor fi adoptate noi taxe și nici nu vor fi modificate procedurile de impozitare pentru companii.

„Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români. (...) De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deserviciii unor companii cinstite. (...) Nu renunț la nimic din ceea ce am vorbit în campania electorală", a conchis Dragnea.

În noul program de guvernare rectificat după numirea lui Mihai Tudose ca premier al României era prevăzut și faptul că salariul minim va crește din 2018 la 2.000 de lei.