ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a declarat că Guvernul tehnocrat condus de premierul Dacian Cioloș este "mai puțin ferm" decât credea, iar întregul executiv este "foarte slab", format din oameni care "nu-și iubesc țara", fiind oameni care "nu au niciun fel de răspundere", potrivit Evz.ro.

"La cel mai slab (ministru - n.r.) este concurență foarte mare. Cred că cel mai slab ministru, cred că a fost cel al Sănătății. Încerc să-mi aduc aminte care a fost cel mai... E concurență mare, să știți, la ultimul loc, aici. Cred că bătălia mare pentru "lanterna rosie" (...) este la Sănătate, Agricultură și Fonduri Europene, ma refer la fosta ministră", a spus liderul PSD.

Președintele PSD a mai vorbit lu despre viceprim-ministrul Vasile Dîncu, pe care l-a catalogat ca fiind cel mai bun din acest executiv.

"Cred ca cel mai bun ministru este Dîncu. Nu-și vinde foarte mult ceea ce face, dar este ministerul (Min. Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - n.r.) care gestionează singurele programe care acum produc, singurele programe de investiții publice, și este singurul minister care funcționează bine. De asemenea, Petre Tobă este un ministru foarte bun. Nu e un om spectaculos, dar Ministerul de Interne este gestionat foarte bine acum, Ministerul Apărării, la fel", a spus Dragnea.

Șeful PSD a mai spus că șansele ca actualul Guvern să organizeze și alegerile parlamentare din toamna acestui an au o posibilitate de 50%.

"Și eu și opinia publică am început să vedem că de fapt această legendă cu tehnocrații pricepuți care vin de nu știu unde și care gestionează o țară este de fapt falsă. Tehnocrații sunt foarte slabi. În primul rând, după părerea mea, cred că nu își iubesc țara pentru că nu am simțit-o. Un om care conduce Ministerul Agriculturii, de exemplu, și care își permite să nu dea subvenții care ajung pe milioanele de hectare de teren agricol și nu clipește la asta, nu cred că și-o iubește. Nu știu dacă își iubesc semenii, adică conaționalii. Sunt oameni care au venit cu un diplomat, pleacă cu un diplomat, adică nu au niciun fel de obligație, niciun fel de răspundere."

Liviu Dragnea a precizat că partidul pe care îl conduce a vrut să depună două moțiuni simple, pe sănătate și pe agricultură, dar cea de la sănătate a fost anulată, deoarece ministrul și-a dat demisia.

Cea de la Agricultură se referă la modul în care au fost acordate subvențiile, și anume, prea târziu, la sfârșitul lunii aprilie, după cum transmite liderul social democraților.

"Am depus moțiunea simplă pe agricultură pentru că aici lucrurile sunt extrem de grave. Noi, cât am fost la guvernare, subvențiile le acordam în avans,în octombrie, noiembrie, decembrie, pentru ca fermierii să poata avea sursele necesare pentru a-și înființa culturile. Actualul ministru și-a permis să înceapă alocarea de subvenții la sfârșitul lunii aprilie, nici acum nu e finalizată, toți fermierii sunt într-o situație îngrozitoare."