ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că nu va face vreo propunere referitoare la păstrarea sau nu în aparatul guvernamental a lui Darius Vâlcov, după ce acesta a fost condamnat, în prima instanță, la opt ani de închisoare cu executare.

„Guvernul va decide dacă va rămâne sau nu acolo. Nu am propus pe nimeni în aparatul Guvenului, deci nu o să propun să plece cineva. Este strict decizia Guvernului și a primului ministru”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că-i pare rău pentru verdictul primit de actualul consilier al premierului Viorica Dăncilă și a lăsat a se înțelege că, într-o măsură, creșterea economică a României se datorează fostului ministru PSD de Finanțe.

„E o condamnare în primă instanță. Nu sunt jurist, nu sunt avocat, îmi este foarte greu să comentez o astfel de decizie. În schimb, am o părere de rău. Sunt milioane de români, totuși, care au avut în 2017 și vor avea în continuare salarii și pensii mai mari datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuție determinantă. Nu pot să spun că este o decizie nedreaptă, pentru că nu știu dosarul”, a afirmat Dragnea.

Înainte de ședința Birourilor permanente ale celor două Camere, președintele PSD a avut un răspuns ironic când jurnaliștii l-au întrebat ce se va întâmpla cu Vâlcov: „Trebuie omorât azi, acum, împușcat”.

Darius Vâlcov, consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la opt ani de închisoare, decizia nefiind una definitivă, transmite Mediafax.

De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea a 6.200.000 lei, pe care i-ar fi primit ca mită. Instanța a menținut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la perchezițiile făcute în 2015 în acest dosar, adică circa 170 de tablouri și alte opere de artă, trei lingouri de aur și diverse sume de bani.

Fost primar al municipiului Slatina și fost ministru de Finanțe, Vâlcov a fost condamnat la patru ani pentru trafic de influență, șase ani pentru spălarea banilor și doi ani pentru efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția de ministru. Pedepsele au fost contopite și s-a dat un spor, astfel ajungându-se la opt ani de închisoare.

George Ivașcu, propunerea PSD pentru Ministerul Culturii și Identității Naționale este MASON. Filmări cu potențialul ministru în ritualuri masonice