ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea, președintele PSD a declarat că nu va face alianță cu UDMR la guvernare după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Dragnea a mai spus că singurii parteneri de alianță rămân cei de la ALDE, cu care speră să treacă de 50 % pentru a forma un cabinet.

Candidatul Alianței Noastre România, Dan Tănasă, a reacționat și a amintit că după alegerile din 2012, câștigate de USL, format atunci din PSD și PNL, prima declarație a lui Victor Ponta a fost de a invita UDMR la guvernare. 

Întrebat dacă va discuta totuși cu UDMR, în cazul în care ALDE nu intră în Parlament, Dragnea a negat, conform Dcnews.

'Dar de ce să discutăm asta? Eu nu vreau să facem alianță cu UDMR-ul la guvernare. Punct! Eu cred și sper că românii vor acorda suficiente voturi PSD-ului și colegilor de la ALDE, în așa fel încât împreună să putem guverna în România așa cum își doresc românii, pentru o viață mai bună. Dacă nu vom avea aceste voturi, de ce să vorbim despre variante de prim-ministru? Dacă românii o să aibă mai multă încredere în niște cuvinte fără acoperire și niște oameni care au foarte slabă moralitate, arătând în ultimele zile lucrul ăsta, atunci asta e soarta. Nu am planul B, planul C, planul D, planul E', a declarat liderul PSD, în cadrul unei emisiuni televizate.

Dan Tănasă NU îl crede pe Liviu Dragnea

Dan Tănasă NU îl crede pe Liviu Dragnea și amintește de minciunile USL din 2012: E cazul să înțeleagă că România nu se termină la Iași, la Sinaia, la Craiova sau la Constanța. România este și la Cluj, Carei, Harghita și Covasna

Astfel, după ce Liviu Dragnea a anunțat că după alegerile parlamentare din decembrie, PSD nu va negocia niciun fel de acord cu UDMR pentru o eventuală guvernare, Dan Tănasă a ieșit să vorbească despre minciunile pe care politicienii le spun în campania electorală în goana după voturi. Dan Tănasă nu îl crede pe liderul PSD, căruia îi transmite și un mesaj prin care să demonstreze „faptul că este fidel cauzei naționale”.

Dan Tănasă amintește că după alegerile din 2012, câștigate de USL, format atunci din PSD și PNL, prima declarație a lui Victor Ponta a fost de a invita UDMR la guvernare.

Dan Tănasă mai precizează că singura formațiune care se bazează pe un principiu naționalist este Alianța Noastră România, condusă de Marian Munteanu.

„Cine îl mai crede pe Liviu Dragnea, având în vedere că în 2012, atunci când USL a câștigat guvernarea prima declarație a lui Victor Ponta a fost de a invita UDMR la guvernare. Dacă Liviu Dragnea nu vrea UDMR la guvernare, îl invit în Harghita și Covasna să demonstreze faptul că este fidel cauzei naționale. Eu unul nu pot să-l cred pe Liviu Dragnea că nu vrea UDMR la guvernare de vreme ce trei ani de zile, PSD, guvernul Victor Ponta a schimbat trei prefecți în Covasna ca să facă pe plac UDMR-ului. Nu pot să îl cred pe Liviu Dragnea că nu vrea UDMR la guvernare de vreme ce tolereazaă discursul naționalist, șovin al UDMR în Transilvania. Nu pot să îl cred pe Liviu Dragnea că nu vrea UDMR la guvernare de vreme ce Liviu Dragnea nu are niciun fel de comunicare publică în chestiunea Transilvaniei. Cel mai mare partid din România, PSD, nu comunică deloc pe subiectul UDMR în Transilvania. Vreau ca opinia publică să înțeleagă că în România este o singură formațiune politică, anume Alianța Noastră România, condusă de Marian Munteanu, care a declarat ferm și răspicat faptul că toți senatorii și deputații Alianței Noastre România sunt senatori și deputați de Harghita și Covasna. Dacă Liviu Dragnea vrea să fie credibil pe subiectul UDMR, cred că e momentul și e cazul să înțeleagă că România nu se termină la Iași, la Sinaia, la Craiova sau la Constanța. România este și la Cluj, România este și la Satu Mare, România este și la Carei, România este și în Harghita și Covasna, iar din păcate modul în care Liviu Dragnea acționează în subiectul UDMR nu îl face credibil de niciun fel.

Îl rog pe Liviu Dragnea, dacă este fidel unui principiu și nu face doar o declarație politică menită de capta electoratul naționalist, să vină în Harghita și Covasna, să vină în Transilvania și să stea de vorbă, nu cu organizațiile locale ale PSD, să stea de vorbă cu românii din Harghita și Covasna care simt pe propria lor piele ce înseamnă extremismul, ce înseamnă șovinismul pe care îl promovează UDMR. Sunt singura voce publică la nivel național care am atras atenția în repetate rânduri cu privire la situația românilor din Harghita și Covasna. Sunt de acord că lucrurile nu mai pot continua așa, însă nu pot să fiu de acord cu Liviu Dragnea, care acum în disperare de cauză recurge la această declarație pentru a capta electoratul naționalist, însă atunci când este la guvernare nu dovedește că este fidel unui principiu și nu sprijină în niciun fel comunitățile de români din Harghita și Covasna. M-aș bucura foarte mult ca Liviu Dragnea să înțeleagă că în chestiunea Constituției și a legilor nu negociem absolut nimic cu nimeni, nici măcar cu UDMR. Partidul Alianța Noastră România condus de Marian Munteanu este singura formațiune politică din România care a afirmat și a declarat public că toți senatorii și deputații acestei formațiuni sunt senatori și deputați de Harghita și Covasna. Iată așadar o formațiune politică care este fidelă unui principiu, nu umblă după voturi în campania electorală”, a spus Dan Tănasă pe contul său de Facebook.