Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că are informații că evenimentele din 10 august au fost finanțate și din exterior și totul a fost o tentativă de lovitură de stat.

El a declarat, duminică seară, la Antena 3, că există posibilitatea ca săptămâna viitoare să fie făcute publice dovezi că evenimentele din Piața Victoriei au fost susținute din afara țării.

„Sunt suficiente elemente ca să putem vorbi de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanțate, se pare că și din extern. Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieși informații despre modul că s-au finanțat aceste proteste, despre faptul că au fost organizat tip paramilitar, despre faptul că, și s-a văzut asta de fapt, că au vrut să ocupe sediul Guvernului și au provocat în permanență jandarmii", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD și-a manifestat încă o dată convingerea că, pe 10 august, "instituțiile statului nu au greșit cu absolut nimic".

„Nu au acționat ilegal, jandarmii și-au făcut datoria, jandarmii nu au reacționat absolut deloc înainte să înceapă violențele", a adăgat Liviu Dragnea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews