ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a declarat în fața instanței că decizia prin care a fost condamnat nu a fost una corectă, că nu a beneficiat de un proces echitabil și că e ținut nevinovat în detenție. El a mărturisit că ar fi putut plăti un preț pentru a se elibera, însă nu a vrut să facă acest compromis. „Prețul era România”, a explicat el.

„Am crezut și încă mai cred că un om poate fi condamnat de o instanță cu respectarea legii. CCR a zis clar că completurile de 3 (judecători -n.r.) sunt nelegale și nu se poate vorbi de un proces echitabil și de o hotărâre corectă la mine, indiferent de procedurile adoptate. S-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare. Nu vreau să ies cu orice preț, ci cred că stau nevinovat. Puteam să plătesc, dar nu am vrut să fac compromisuri”, a declarat Liviu Dragnea, joi, în fața instanței, citat de Mediafax

Întrebat de jurnaliști, la ieșire, despre ce preț era vorba, fostul lider PSD a explicat: „Prețul era România!”.
 
Liviu Dragnea s-a prezentat, joi dimineața, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde se dezbătea contestația la executare formulată de fostul lider PSD, care ceruse eliberarea sa „de îndată”.

Fostul lider PSD a fost condamnat, în luna mai 2019, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajarea fictivă a două membre de partid în cadrul DGASPC Teleorman. El a declarat la vremea aceea că nu le-ar cunoaște pe femeile respective.