ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat că România primește cartonașe galbene și atenționări de la Comisia Europeană, el menționând că acestea sunt incorecte și că nu acesta este modul în care trebuie procedat cu un stat membru.

Solicitat să comenteze faptul că CE a dat o recomandare de reducere a cheltuielilor și pentru 2017 cu 0,5% din PIB, Dragnea a răspuns: „Când state mari au sărit peste deficitul de 3% nu a fost nicio reacție de la CE. În România, când nici măcar nu se pune problema să depășim deficitul de 3%, ne tot arată cartonașe galbene sau ne atenționează”.

„Programul de guvernare va fi pus în practică, deficitul nu va fi depășit, în schimb vrem să fim lăsați să dezvoltăm România. Toate aceste semnale care sunt date bazate nu știu pe ce din punctul meu de vedere sunt profund incorecte, cele care vin de la CE. Nu cred că așa trebuie procedat cu un stat membru, chiar dacă e vorba de România”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă va exista răspuns din partea României, Dragnea a precizat: „E posibil. O să am o întâlnirea chiar azi cu domnul Tăriceanu, să discutăm și cu domnul prim-ministru, pentru că din punctul meu de vedere nu e corectă această abordare. Totuși România e un stat membru cu dreturi depline, indicatorii macro arată foarte bine, în schimb tot primim tot felul de îngrijorări”.

Întrebat despre constatarea CE că în 2016 s-a depășit ținta de 3%, Dragnea a menționat că acest lucru poate fi discutat de Junker cu fostul premier Cioloș.

„Asta domnul Juncker poate să vorbească cu domnul Cioloș foarte bine, că se întâlnesc foarte des", a spus Dragnea.