Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat că Martin Schulz trebuie să ceară scuze pentru că s-a folosit de România în campania electorală, el arătând că e impardonabil acest gest și menționând că nu a avut nicio discuție cu acesta.

„Consider că ar trebui să-și ceară scuze față de România în general pentru că și-a permis să folosească și România și Bulgaria ca istrumente în campania electorală în care ne spunea nouă, ne mințea pe noi și pe bulgari că dacă nu primim imigranți cât e nevoie o să ni se taie fondurile și așa mai departe. Îmi pare foarte rău că au pierdut social-democrații în Germania, dar asemenea declarații nu pot fi acceptate”, a spus Dragnea despre Schulz, la Antena 3.

El a adăugat că nu a avut nicio discuție cu acesta.

„Nu a avut nicio discuție cu mine, că am înțeles că a spus că a avut o discuție cu mine și că mi-a spus nu-știu-ce și că dacă ar fi fost el aici nu-știu-ce mi s-ar fi întâmplat, vorbea de asta cu legile Lustiției. Nici măcar nu le-a citit, ca și alții. Parlamentul României are legitimitatea să aprobe orice lege dorește, fără să promim lecții de la Martin Scultz. Nici nu a citit Ordonanța 13, e impardonabil ce a făcut Martin Schulz pentru România, nu pentru mine”, a adăugat Dragnea.

Uniunea Creștin-Democrată, formațiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 32,5%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20%, și de Alternativă pentru Germania, cu 13,5%, conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne.

Partidul Angelei Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), și filiala bavareză a acesteia, Uniunea Creștin-Socială (CSU), se clasează pe primul loc în scrutinul legislativ federal, fiind creditate cu 32,5%, potrivit unui sondaj efectuat la ieșirea de la urne de Institutul Infratest Dimap la comanda postului ARD, relatează site-ul T-online.de și publicația Die Welt.

Pe locul doi se situează Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), condus de Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, cu 20,0% din voturi.