ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu știu cum se poziționează Liviu Dragnea în raport cu legea, dacă infracționalitatea care-i este pusă în cârcă are fundament sau face parte din strategia unor grupuri de interese rivale. Ceea ce știu este că Președintele PSD este un politician inconstant și inabil. Prin natura ei, politica este un joc al compromisurilor dar trebuie să știi să dirijezi compromisurile, pe care la un moment dat ești nevoit să le faci, spre interesul cetățeanului. 

Ori domnul Dragnea tocmai asta nu face. De când Coaliția pentru Familie a lansat inițiativa organizării Referendumului pentru definirea statutului constituțional al căsătoriei, inițiativa bazată pe semnătură a trei milioane de cetățeni și declarată legitimă de către Curtea Constituțională, Președintele Camerei Deputaților a avut o poziție ambiguă. Deși s-a declarat pro-familie și a criticat declarațiile intelectualilor progresiști și ale Președintelui Klaus Iohannis (care i-au numit proști, respectiv fanatici religioși pe semnatarii inițiativei CpF), Liviu Dragnea și aliații săi politici au tergiversat lucrurile de așa manieră încât au trecut doi ani până când Parlamentul în care PSD-ALDE au o majoritate confortabilă a dat undă verde organizării Referendumului. 

Cea mai mare surpriză a venit în momentul în care Curtea Constituțională a respins demersul PNL-USR privind blocarea Referendumului și în care PSD anunțase o posibilă dată pentru organizarea scrutinului, 10 iunie, pe care Parlamentul urmă să o aprobe. În loc să dea curs acestui demers, Liviu Dragnea a declarat cu cinism că prioritară este adoptarea Legii Parteneriatului Civil. Iată că ceea ce nu a reușit Remus Cernea, susținător declarat al drepturilor comunității LGBT, încearcă să facă acum Liviu Dragnea, care pozează în susținător al familiei naturale și al valorilor tradiționale, anume să treacă prin Parlament Legea Parteneriatului Civil. 

Inabilitatea politică a domnului Dragnea despre care pomeneam constă tocmai în tentativa de împăcare a două tabere irecognoscibile din punct de vedere ideologic și moral, tentativă sortită din start eșecului. Căci membrii comunității LGBT nu se vor mulțumi cu Parteneriatul Civil și vor dori să li se recunoască dreptul la căsătorie care implică adopția de copii, iar partizanii Referendumului se vor considera trădați în aspirațiile lor chiar dacă Liviu Dragnea a declarat că e vorba de o amânare, nu de o blocare a scrutinului. 

Între Ierusalim, oraș atât de drag domnului Dragnea încât dorește să mute acolo Ambasada României, și Sodoma spre care același personaj se îndreaptă cu pași repezi, nu există cale de mijloc. Dacă Președintele PSD crede altceva înseamnă că vrea să slujească la doi Domni și rămâne de văzut pe care dintre ei îl va sluji cu adevărat și pe care îl va disprețui. Eu am o bănuială, dar nu o dezvălui.