ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a declarat că a vorbit două ore cu ambasadorul SUA. Președintele PSD a anunțat, după ședința Comitetului Executiv Național, că întâlnirea a avut loc miercuri. Și premierul Sorin Grindeanu a confirmat că a discutat cu Hans Klemm.

Președintele PSD a precizat că întâlnirea a fost solicitată de către ambasador în urmă cu două săptămâni.

„Am avut o discuție destul de așezată și de corectă cu ambasadorul Klemm”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a făcut referiri la discuția pe care a avut-o cu ambasadorul SUA despre Ordonanța de urgență care dezincriminează abuzul în serviciu.

„I-am spus și domnului ambasador Klemm, nu cred că într-una din țările respetive se pune problema nerespectării deciziilor Curții Constituționale. Ca să nu mai vorbim că în acele țări nici măcar nu este incriminat abuzul în serviciu. Guvernul a dat un comunicat, sper că vor înțelege că nu este niciun atac la adresa justiției. Nu știu dacă poziția ambasadorului SUA s-a schimbat după discuția cu mine. Această întâlnire a fost solicitată de ambasador acum două săptămâni. Întâlnirea era programată pentru joia trecută, dar am reprogramat-o”, a arătat Dragnea, caracterizând discuția cu diplomatul american drept „corectă”.

Întrebat dacă s-a schimbat opinia ambasadorului SUA, Liviu Dragnea a spus că nu știe dacă diplomatul și-a schimbat punctul de vedere, dar că era de datoria lui să spună acele lucruri, care sunt adevărate.

Liderul PSD a mai afirmat că privește „cu foarte mare atenție și cu foarte mare preocupare” reacția comună a ambasadorilor din Belgia, Canada, Franța, Germania, Olanda și Statele Unite față de modificarea codurilor penale, însă a arătat că este necesară punerea în acord a legislației cu deciziile CCR privind abuzul în serviciu.

Liviu Dragnea a comentat și declarația comună a celor șase diplomați.

„Ne uităm cu foarte mare atenție și foarte mare preocupare, dar nu vrem să pierdem din vedere fondul discuției, anume punerea în acord cu deciziile CCR.” Potrivit lui Dragnea, „într-o serie din țările pe care le reprezintă cei șase ambasadori, abuzul în serviciu nici măcar nu este incriminat, iar acești oficiali vor înțelege „încetul cu încetul” că nu este vorba de  „niciun atac la adresa justiției”, după ce va fi citită cu atenție ordonanța de urgență.

Ambasadele Belgiei, Canadei, Franței, Germaniei, Olandei și Statelor Unite au transmis miercuri seară, într-o declarație comună, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG privind Codurile penale, cerând retragerea inițiativei pe motiv că „subminează” poziția României și o îndepărtează de parcursul european și al statului de drept.

Declarația a fost transmisă de către Ambasada Franței, în numele ambasadelor Belgiei, Canadei, Franței, Germaniei, Olandei și Statelor Unite.

 

Dragnea-Grideanu

Conferință de presă Dragnea-Grindeanu #stiripesurse #Guvern #PSD

Posted by stiripesurse.ro on Thursday, February 2, 2017