ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a răspuns pe un ton ridicat jurnaliștilor, atunci când aceștia l-au întrebat dacă legea adoptată, miercuri în Senat - respectiv prevederea că persoanele cu pedepse mai mici de 5 ani pot efectua condamnarea la domiciliu, fără brățară electronică,   poate reprezenta un avantaj și pentru situația în care se află liderul PSD. 

Este vorba despre modificările aduse proiectului de lege pentru executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării legii în urma deciziei CCR cu privire la unele articole neconstituționale. O modificare importanta este cea conform căreia cei cu pedepse mai mici de 5 ani pot efectua condamnarea la domiciliu, fără brățară electronică.

„Și cu ce dracu’ mă ajută pe mine, domnișoară?!... Ca să înțeleg și eu, că... totuși, m-am săturat... Dacă voi fi condamnat, cu ce mă ajută pe mine?! Dacă mă întrebați, înseamnă că aveți ceva în cap când mă întrebați. M-am săturat!”

După această menționare, liderul PSD a sugerat jurnaliștilor să vorbească cu președintele României, pentru a-l împușca:

„Vorbiți cu haștagu’, vorbiți cu Iohannis să dea un decret, să mă împuște mâine, și de poimâine să discutați de se întâmplă în țara asta. Mi-au distrus viața, ani de zile. Am fost condamnat fără niciun fel de probă la referendum, pentru că s-a supărat Băsescu și fără niciun fel de probă în al doilea dosar”.

Nu a fost singurul episod de astăzi în care nervii liderului PSD au cedat.

„Sincer acum. Chiar nu înțeleg. Cum dracu, dar mi-ajunge totuși....Hai în baie.... Hai în baie, îți ies poze ca lumea. Ce dracu…”

Reacțiile liderului PSD au venit la finalul ședinței deputaților, în care a fost respinsă moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Mai mulți social-democrați au recunoscut că sunt nemulțumiți de activitatea lui Toader, căruia îi reproșează că nu a dat o ordonanță de urgență pe tema amnistiei și grațierii.

 

Ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet s-a încheiat. Iohannis către Dragnea: Aflarăm că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare. Învățați-i și pe miniștri !