ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a reacționat pe tema ordonanțelor pe care guvernul vrea să le emită pentru grațiere și schimbarea Codului Penal. Liderul PSD îi atacă pe miniștrii lui Sorin Grindeanu, cel vizat fiind titularul de la Justiție, Florin Iordache.
 
Dragnea spune că el a fost în SUA, la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, iar la întoarcere a avut parte de această surpriză cu ordonanțele.

”Nu am înțeles ce au vrut să facă. Aștept să văd o linie clară. Nu am vorbit cu ei.”, a spus Dragnea, conform Știripesurse.

Șeful Camerei Deputaților a vorbit și despre cererea trimisă de președintele Klaus Iohannis pentru declanșarea unui referendum pe această temă. ”Mâine, în BPN, o să dăm cererea la comisia juridică și o să dăm un răspuns rapid ca să ne încadrăm în cele 20 de zile”, a adăugat Dragnea.
 
Ministerul Justiției organizează luni, 30 ianuarie, o dezbatere publică pe tema proiectelor de ordonanță de urgență referitoare la grațiere și modificarea Codului penal, însă încăperea în care au loc discuțiile are doar 50 de locuri.

Ordonanțele de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale nu vor fi retrase. După consultările publice, ministrul Justiției va anunța în ce formă vor fi acestea adoptate: ordonanță de urgență, asumarea răspunderii sau lege.