ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Congresul extraordinar al partidului, că social-democrații au făcut de-a lungul timpului greșeli politice și a propus marcarea unui moment de reculegere pentru victimele comunismului.

Participanții la congresul extraordinar al PSD au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor comunismului, afirmând că partidul nu a avut curajul să-și asume greșelile făcute în primii ani de după Revoluție.

"Multă vreme nu am avut curajul să ne asumăm istoria României așa cum a fost ea sau să rezonăm la unele vibrații ale poporului român. Ne-am ferit câteodată să ne asumăm chiar și trecutul recent. (...) Nu am avut curajul să condamnăm crimele comunismului, nu ne-am asumat unele greșeli făcute în primii ani de după Revoluție. Tratamentul politic aplicat unor supraviețuitori sau unor victime ale dictaturii poate nu a avut moderația și respectul cu care trebuiau tratați acei oameni. (...) Trebuie să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi suntem vinovați. A ne cere iertare este un gest moral fundamental al despărțirii de un trecut care ne mai urmărește și azi. Vreau să ne ridicăm în picioare și să ținem un moment de reculegere în amintirea victimelor dictaturii comuniste și să ne cerem iertare României și românilor că nu am făcut acest gest până acum", a spus Dragnea.

După ce a fost validat ca președinte al partidului, Liviu Dragnea a afirmat că PSD a greșit în relația cu Transilvania.

"Nu a existat o strategie și o ofertă politică adaptată acestei regiuni. Transilvania este o miză importantă pentru PSD și vă promit că o vom readuce în atenția partidului nu numai printr-o autostradă pe care Guvernul o va construi în regim de urgență, ci și printr-o punte politică și sufletească", a mai spus Dragnea.