ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Dacian Cioloș a scris pe Facebook că, anul trecut, subvențiile pentru fermieri s-au acordat cu întârziere pentru că Guvernul Ponta a luat târziu deciziile privind schemele de subvenționare, iar guvernul actual a putut să facă la timp plata restului subvenției pentru că tehnocrații „și-au făcut treaba corect, spre deosebire de cei dinaintea lor”.

 „Domnul Dragnea se laudă acum cu munca guvernului tehnocrat, așa cum anul trecut ponegrea guvernul tehnocrat datorită întârzierilor cauzate de guvernul PSD. Este vorba de subvențiile fermierilor. Anul trecut, subvențiile s-au acordat cu întârziere pentru că guvernul Ponta a luat cu întârziere decizii privind schemele de subvenționare pentru fermieri și a semnat cu întârziere contractul pentru softul necesar agenției de plăți”, a scris Dacian Cioloș.

Fostul prim-ministru a adăugat că acest fapt „nu l-a deranjat” pe Liviu Dragnea „să dea vina pe guvernul tehnocrat”.

„Am recuperat acele întârzieri în cursul anului, grăbind finalizarea softului și în sfârșit, pentru prima dată de la aderare, am plătit în avans în decembrie o mare parte din subvenția cuvenită de fermieri pentru acest an”, a completat el.

Dacian Cioloș a mai spus că, „datorită finalizării cu succes a ceea ce a întârziat guvernul PSD în 2015, nu numai că s-au plătit în avans o parte din subvenții, dar la începutul acestui an, guvernul actual a putut să facă la timp plata restului subvenției”.

„Pentru că noi ne-am făcut treaba corect anul trecut, spre deosebire de cei dinaintea noastră”, a completat fostul prim-ministrul.

El a susținut că Liviu Dragnea „se laudă fără scrupule” cu ceea ce au lăsat pregătit miniștrii tehnocrați.

„Acum, văd că domnul Dragnea se laudă fără scrupule cu ceea ce am lăsat noi pregătit. Nu mă mai miră nimic însă din partea dumnealui. Important este că fermierii își primesc în sfârșit subvenția la timp. Cred, totuși, că e important ca lumea să știe cum stă treaba”, a conchis Dacian Cioloș.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a scris duminică, pe Facebook, că apar primele semne privind diferența dintre guvernarea PSD-ALDE și cea tehnocrată, în condițiile în care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că, până în acest moment, peste 70% din fermieri și-au primit subvențiile pentru campania de primăvară, în timp ce Guvernul tehnocrat a acordat, anul trecut, subvențiile abia în lunile iunie – august.

„Apar primele semne privind diferența dintre guvernarea PSD-ALDE și guvernarea tehnocrată. La ultima ședință de Guvern, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că, din cei 681.000 de fermieri din România, 482.000 și-au primit deja subvențiile pentru campania de primăvară. Deci peste 70% dintre agricultori și-au primit banii, iar restul îi vor primi cu siguranță până la finalul lunii, așa cum am promis în timpul campaniei electorale”, a scris liderul PSD.

Liviu Dragnea a susținut că „aici se vede cum te responsabilizează votul din partea cetățenilor”.

„Anul trecut pe vremea asta, tehnocrații nici măcar nu începuseră să vorbească despre acest subiect, iar subvențiile au ajuns la fermieri abia prin lunile iunie, iulie sau august”, a conchis președintele Camerei Deputaților.