ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a anunțat vineri că a demisionat din funcția de ministru al Administrației Publice și Dezvoltării Regionale și a adăugat că luni își va depune demisia și din funcția de președinte executiv al PSD.

"Așa cum am mai spus în permanență, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanței de astăzi și i-am prezentat prim-ministrului demisia din funcția de ministru al Dezvoltării. De asemenea, l-am informat că luni va fi pe masa  Biroului Permanent Național mandatul meu de președinte executiv. Recunosc că nu înțeleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, este o decizie pe care o respect, e o decizie a instanței. În schimb, rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie în România, în condițiile în care prezența la vot poate fi considerată folos necuvenit", a spus Dragnea la sediul central al PSD.

În opinia acestuia, "există un precedent periculos" pentru oricine dorește să facă acum campanie electorală la orice nivel, precedent care "poate afecta democrația și libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot.

"Și poate apărea în mentalul colectiv că prezența la vot poate fi ceva greșit sau condamnabil", a afirmat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost condamnat, vineri dimineața, la un an de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 3 ani, în dosarul Referendumului din 2012.

Sentința Înaltei Curți nu este definitivă, putând fi contestată. 

DNA ceruse închisoare cu executare pentru ministrul Dezvoltării Regionale.

Judecătorii de la ICCJ au amânat săptămâna trecută luarea unei decizii în cazul lui Liviu Dragnea, acesta fiind acuzat de fraudarea referendumului din iulie 2012, privind demiterea președintelui Traian Basescu.

Dragnea este acuzat de DNA că, în calitate de secretar general al PSD, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, a uzat de influența și autoritatea sa în partid in scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală necuvenite pentru PSD, anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute în alte condiții decât cele legale.