ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre pericolele cu care se confruntă România este faptul că riscă să rămână fără forță de muncă, a avertizat președintele PSD, Liviu Dragnea. Multe companii se plâng de acest lucru, astfel că trebuie oferite salarii bune, condiții fiscale și de muncă, atractive, a spus Dragnea.

 Liviu Dragnea a declarat la Congresul UDMR de la Zalău, că nu renunță la programul de guvernare care trebuie dus la capăt pentru că aduce beneficii românilor.

„Este important să înțelegem cu ce pericol se confruntă această țară, riscăm să rămânem fără forță de muncă. Este un program de dezvoltare serios, unul de investiții foarte mare, investițiile străine au crescut, dar din ce în ce mai multe companii se plâng că încep să găsească din ce în ce mai greu forță de muncă în România. Trebuie să facem ce putem oricare dintre noi ca salariile să fie bune, condițiile fiscale și de muncă să fie atractive pentru ca românii, indiferent de etnie, să rămână să muncească în țara noastră. (…) Programul de guvernare este unul la care eu nu renunț, cred că motto-ul dumneavoastră (al Congresului UDMR – n.a.), <niciun pas înapoi, nu cedăm>> este unul care îmi convine și mie, nici eu nu cedez, programul de guvernare trebuie dus la capăt pentru că aduce beneficii tuturor românilor”, a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, de la 1 ianuarie s-au creat 110.000 de noi locuri de muncă, iar punctul de pensie va crește de la 1 iulie la 1.000 de lei.

„Fondul de burse a crescut mai mult decât dublu, iar de acestea vor beneficia toți studenții din România și cei care vor veni la proteste, trebuie să le facilităm transportul. (…) Este important ca una dintre autostrăzile viitoare din România să treacă prin Harghita și Covasna, iar o autostradă care va lega Târgu-Mureș de Iași nu va fi doar un drum pentru etnicii maghiari sau pentru cetățenii români din Moldova, ci va fi al nostru, al tuturor. Este grav că în 27 de ani, perioadă în care sau cheltuit miliarde de euro, în România nu există o autostradă care să treacă Carpații”, a subliniat liderul PSD.