ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost vizitat în închisoare de Nunțiul Apostolic în România, Monsenior Miguel Maury Buendia, informează Evenimentul Zilei.

Evenimentul s-a produs cu ocazia Crăciunului. Potrivit sursei citate, Monseniorul Miguel Maury Buendia i-a dat lui Dragnea niște mătănii binecuvântate și i-a transmis urările de sărbători din partea lui și a Papei Francisc.

Nunțiatura Apostolică în România în România este reprezentanța diplomatică a Sfântului Scaun în România, practic este vorba despre „diplomatul” numit de Papa Francisc pentru țara noastră, dat fiind că Vaticanul este și stat.

Deși există informații conform cărora Liviu Dragnea s-a apropiat de credință în închisoare, până acum nu există nicio informație privind vreo vizită a unui cleric sau ierarh ortodox, deși fostul lider al PSD a fost decorat în 2015 cu una dintre cele mai importante distincții ale Bisericii Ortodoxe: Ordinul „Sfinților Martiri Brâncoveni”, pentru contribuția sa la restaurarea Mănăstirii Putna.
 
Liviu Dragnea este condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru dosarul „angajărilor fictive” de la DGASPC Teleorman. De remarcat este faptul că dintre toți acuzații din dosar, doar Dragnea a fost condamnat cu executare.