ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, aflat în vizită la Curtici în județul Arad,  a declarat că pregătește un proiect de lege prin care să stopeze achiziția de pământ de către străini și să încurajeze tinerii români să facă acest lucru.

„Trebuie să încercăm să stopăm ceea ce se întâmplă în domeniul vânzării de terenuri agricole în România. Este o lege care este păcălită, nu se respectă criteriile de acolo și, respectând cerințele Uniunii Europene, vom intra cu un proiect de lege foarte repede, în Parlament, prin care să ajutăm în primul rând românii să cumpere terenuri, să ajutăm tinerii români să cumpere terenuri, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu e în regulă", a precizat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă desfășurată la Combinatul Agroindustrial Curtici.

Acesta a dat exemplul unor tranzacții în care străini care dețin terenuri agricole în România preferă să le vândă altor străini, în detrimentul unor români.
„Nu avem nimic cu străinii, dar până la urmă vorbim de pământul acestei țări și cred că primii care trebuie să aibă prioritate trebuie să fie românii. Știu că o să generez foarte multe comentarii. Vom intra cu legea foarte curând în Parlament, este aproape gata proiectul de lege", a subliniat sursa citată.

De asemenea, Dragnea a anunțat „zootehnizarea” României, declarând că românii trebuie să mănânce ceea ce produce pământul țării.

„România trebuie să fie zootehnizată așa cum era înainte. Potențialul zootehnic al acestei țări este uriaș. Știu, a fost o perioadă după Revoluție când ni s-a spus că nu mai trebuie să avem subvenții la agricultură, că trebuie să închidem complexe de porci, de păsări, de vaci. (...) În primul rând trebuie să mâncăm în România ceea ce produce acest pământ, pentru că este pământ bogat și tot ceea ce produce este foarte gustos.(...) Cantități uriașe de cereale pleacă din România și se întorc în țară sub formă de produse de panificație", a spus joi Dragnea, aflat în vizită la Complexul Agroindustrial Curtici.

El susține că de la producția agricolă, lanțul trebuie să se continue în zootehnie.

„Vedem aici ferme de vaci de carne, de lapte, ferme de porci, abatorizare, vedem aici cum ar trebui să fie în toată România într-un timp destul de rezonabil. La ultima deplasare împreună cu domnul ministru (...) Daea am primit o întrebare corectă care ne frământă și pe noi: 'Când vom ajunge în România ca toți cei care produc nu mai vând producția direct de pe tarla?' Dacă menținem coerența programelor noastre, dacă vom subvenționa, vom stimula ca de la producția agricolă să se continue lanțul", a adăugat Dragnea

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews