ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Pleșoianu a anunțat, pe Facebook, că nu își va mai depune candidatura pentru alegerile prezidențiale, deoarece nu a obținut suficiente semnături valide. Pleșoianu susține că a primit câteva zeci de mii de semnături trase la xerox de la persoane care ar fi vrut să-l compromită.

„Ora 4:30 noaptea. ...Am luat bucată cu bucată toate listele cu semnături. Curate, asumate, de la oameni inimoși, s-au strâns exact 146.328. În ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastică, am primit foarte multe semnături. Tot în ultima clipă, de la anonimi «binevoitori» care au considerat că e un bun moment să mă compromită, a venit diferența până la 220.000. Deci, teoretic, în mai puțin de șase ore puteam să-mi depun candidatura. Făcusem programare pentru ora 10:00. Doar că nu sunt genul de om căruia entuziasmul îi întunecă rațiunea... Am verificat împreună cu consilierul meu și cu câțiva oameni foarte apropiați, listă cu listă, semnătură cu semnătură, absolut tot! Și am constatat că niște persoane anonime foarte drăguțe tocmai mă «ajutau» pe ultima sută de metri să depun câteva zeci de mii de semnături produse la... un minunat xerox color", a scris, duminică, pe Facebook, Liviu Pleșoianu.

Acesta scrie că dacă ar depune listele cu semnături trase la xerox ar trebui să răspundă penal.

„Știți care e cel mai grav lucru atunci când depui niște liste cu semnături? Să fie xeroxate... Știți de ce? Simplu... În cazul unei liste normale, cel care semnează jos își asumă responsabilitatea penală în cazul în care semnăturile nu sunt autentice. În schimb, în cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea îi revine celui care le depune... Și e firesc să fie așa! Mai ales atunci când nu vorbim despre câteva zeci, ci despre câteva zeci de mii...", a mai scris Pleșoianu.

De asemenea, Liviu Pleșoianu transmite că nu se va resemna și va fi "de 100 de ori mai vocal de aici înainte".

„Dacă eram pur și simplu în situația de a nu fi strâns toate semnăturile necesare, aș fi fost poate tentat să ma resemnez pentru o vreme. Însă am a le mulțumi pentru ceva foarte important «binevoitorilor» anonimi care au vrut să mă «ajute» să mă compromit: m-ați enervat atât de rău, încât nu numai că nu o să tac, dar o să fiu de 100 de ori mai vocal de aici înainte! În plus, s-ar putea întâmpla ca celor care au semnat în mod real pentru mine să le treacă prin cap că e nevoie de o forță politică nouă, curată!", arată mesajul lui Liviu Pleșoianu.

„Urmează, până pe 10 noiembrie, marele festival al impostorilor. Între timp, o Românie cu adevărat curată începe să strângă rândurile...", a mai notat Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Liviu Pleșoianu anunțase după congresul PSD din 23 iulie că va candida la alegerile prezidențiale independent.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 și 24 noiembrie.