ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profitând de bâlbâielile coaliției noului partid unic PNLSD, care încă nu se poate hotârî care e Putin și care e Medvedev din combinația Ciolacu-Ciucă, ca să o pună de o rotație de cadre Guvern-Președinție, cunoscutul actor Dan Puric a dat ieri seară lovitura de teatru: candidează ca viitor Președinte al României!

Anunțul-bombă a fost făcut în direct pe scena teatrului Luceafărul, într-o sală arhiplină, cu viitori votanți pro-Puric care au stat și în picioare, în cadrul spectacolului-eveniment „Dan Puric - Votați, mă!”. ActiveNews a reușit să obțină, pe surse și în exclusivitate, clipul electoral al potențialului viitor președinte al României - VIDEO:

Pe parcursul manifestării politico-artistice, conform relatărilor de la fața locului, a devenit destul de clar că pentru alegerile prezidențiale de anul acesta artistul are un spate destul de mare, care transpare și din genericul filmului de prezentare: Mettro GOLDyn Puric...

Deși și-a ignorat posibilii contracandidați, el a făcut o aluzie la nenumita candidată DNA, i-a demolat pe Iohannis și Cîțu și a adus un omagiu poporului român, care ar merita ceva mai mult decât un apevist ca Ciucă sau un covrigar ca Ciolacu. Nu în ultimul rând, Dan Puric a ținut să amintească și cum a tras clopotele în Basarabia pentru trezirea neamului românesc, ceea ce ar putea însemna că actorul țintește și președinția Republicii Moldova, dublă victorie care ar putea aduce Reunirea mult mai repede. Din nou, se știe ce partid politic și-a fixat această prioritate ca un deziderat de Aur al României...

La final, fanii săi, viitori alegători, i-au cântat LA MULȚI ANI la scenă deschisă. VIDEO din surse:

După anunțul de declanșare a campaniei electorale, actorul și-a lansat a doua ediție a volumului „Dulci - Jurnalul unui câine scris de un puric Dan”, prin care candidatul la prezidențiale se propune ca un dulău de pază al României. Până la ora publicării acestui articol nu ne-am dat seama exact dacă artistul a glumit sau nu.

Dar o dovadă că momentul a fost bine ales și că Dan Puric e posibil să fi furat startul Prezidențialelor este și prezentarea elogioasă pe care i-o face agenția oficială de știri Agerpres, astăzi: Actorul și regizorul Dan Puric, om de cultură recunoscut la nivel național și internațional, s-a făcut remarcat atât prin talentul desăvârșit în spectacolele de pantomimă, cât și prin interpretarea de excepție a rolurilor de teatru, trecând cu ușurință de la registrul comic la cel dramatic.

Dan Puric s-a născut la 12 februarie 1959, în Buzău. Este licențiat al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", secția Actorie, clasa profesorului Dem Rădulescu (1985), potrivit volumului "1234 Cineaști Români" (Ed. Științifică, 1996) și site-ului www.tnb.ro.

A debutat pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani, în "Secvențe", un spectacol de pantomimă și dans, iar după 1985 a devenit actor al Teatrul Național "I.L. Caragiale" din București, în prezent fiind societar al acestei instituții.

Pe scena Naționalului bucureștean a jucat în numeroase piese și a regizat "Don Quijote" după Miguel de Cervantes (2005), "Înșir'te mărgărite" după Victor Eftimiu (2015), șa. În prezent are pe scena Naționalului spectacolul CĂLĂTORIA.

Printre rolurile în care publicul l-a putut vedea se numără: Radu ("Cruciada copiilor" de Lucian Blaga, regia Laurian Oniga, 1991), Doctor Sanderson ("Harvey" de Mary Chase, regia Tudor Mărăscu, 1994), Vagabondul ("Omul care a văzut moartea" de Victor Eftimiu, regia Mihai Manolescu, 1997), Rică Venturiano ("O noapte furtunoasă", regia Felix Alexa, 2002), Agamiță Dandanache ("O scrisoare pierdută" de Caragiale, regia Grigore Gonța, 2003), Ion Anapoda ("Idolul și Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar, 2006), Semion Semionovici Podsekalnikov ("Sinucigașul" de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, 2009), potrivit www.tnb.ro.

De asemenea, a interpretat "Vis" (One man show, scenariu și regie proprii, 2005) și a realizat spectacolul "Suflet românesc" (2016), prezentat la Teatrul de Comedie din București, dedicat Custodelui Coroanei Române, principesa Margareta, la aniversarea zilei sale de naștere.

În filme, a deținut numeroase roluri; a apărut în: "Prea cald pentru luna mai" (regia Maria Callas Dinescu, 1983), "Salutări de la Agigea" (regia Cornel Diaconu, 1984), "O vară cu Mara" (regia George Cornea, 1988), "Tinerețe frântă" / Broken Youth (regia Marija Maric, coproducție româno-sârbă, 1990), "Orient Express" (regia Sergiu Nicolaescu, 2004). Totodată, a jucat în filme pentru televiziunea publică din Lausanne, Elveția, iar spectacolele sale de pantomimă au încântat publicul atât în țară, cât și în străinătate, fiind transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt și RTL Luxemburg.

Pasionat de dans, de muzică, de film, un virtuoz al stepului, a înființat, în 1999, Compania Passe-Partout Dan Puric, în cadrul căreia a creat și a regizat spectacole precum: "Made în România", "Costumele", "Hic sunt Leones", "Cei 150", "Don Quijote" sau "Royal Fashion", potrivit paginii de facebook a companiei. Cu această companie de teatru a participat la festivaluri renumite din Germania, Elveția, Franța, Grecia, Slovacia, Croația, Bosnia, Ungaria, iar în 2003 a câștigat Premiul UNITER pentru Teatru Non-verbal.

Artistul este și eseist, fiind autor al volumelor "Cine suntem" (2008), "Despre omul frumos" (2009) și "Fii demn!" (2011), "Suflet românesc" (2013), "Dulci - Jurnalul unui câine scris de un puric Dan" (2015), "Să fii român!" (2017).

În decembrie 2008, a fost lansat un DVD care prezenta o conferință a renumitului actor, în care acesta își exprima crezul său în "rezistența spirituală, de stâncă" a poporului român": "Alegeți. Acces la memorie".

Personaj emblematic pentru cultura românească, Dan Puric a primit o serie de premii și distincții, dintre care amintim: Premiul I la Festivalul de Film de la Costinești pentru spectacolul de pantomimă "Jocul" (1987), Premiul Chicago Artists International Program (1996), Premiul UNITER acordat de Secția Română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru pentru spectacolul "Toujours l'amour" (1999), Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler "pentru servicii excepționale în cultură" (2000), Marele Premiu al Fundației "Anastasia" (2002), Premiul UNITER pentru Teatru Non-verbal (2003), Premiul "Aristizza Romanescu" al Academiei Române pentru realizările din cinema și teatru, Premiul de excelență pentru Maestru al teatrului românesc, ambasador al spiritului poporului român, folosind tăcerea ca limbaj universal, acordat de Firma olandeză Den Braven, Marele Premiu la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Monodramă din Bitola (Macedonia, 2006), Crucea Casei Regale înmânată de fostul suveran Mihai I (2009), Premiul pentru cel mai popular autor al anului (2012), Premiul de excelență la Gala Premiilor UNITEM - Republica Moldova (2015).

În prezent, Dan Puric poate fi urmărit în stagiunea curentă a Teatrului Național în spectacolele: "Călătoria", "Secretul familiei Posket", "Titanic vals". se mai arată în documentarul AGERPRES.