ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul lider liberal Ludovic Orban afirmă, în două postări succesive pe Facebook, că subiectul demisiilor este secundar, că e timpul ca în PNL să tacă șefii și „țuțerii” care le-au fost complici și că PNL nu mai poate fi condus de șefi agreați de alți șefi, ci de „lideri autentici legitimați prin votul bazei partidului”.

„În PNL subiectul demisiilor este secundar. Este timpul ca în PNL să tacă șefii și țuțerii care le-au fost complici. Nu avem șansa să renaștem partidul decât dacă ascultăm cu mare atenție ce spun membrii de la baza PNL, simpatizanții partidului (atât cei care ne-au votat, cât și cei care nu au vrut să ne voteze ) și mai ales să ascultăm vocea celor 60% dintre cetățenii români care nu și- au exprimat votul”, scrie Orban, citat de News.ro.

Într-o altă postare, el spune că PNL „are nevoie ca de aer” de revenirea la democrație.

„Nu facem nicio brânză dacă înlocuim niște șefi numiți cu alți șefi numiți. Niciunul dintre șefii numiți la nivel național și județean nu trebuie să candideze. Partidul Național Liberal nu mai poate fi condus de șefi agreați de alți șefi, dinăuntru sau din afara partidului, ci de lideri autentici legitimați prin votul bazei partidului", susține Ludovic Orban.


Alina Gorghiu a anunțat, luni, că, urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare, își depune mandatul de la șefia PNL.

Și secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a demisionat, luni, din funcție, după rezultatele slabe de la alegerile parlamentare. De asemenea, liderul PNL București, Cristian Bușoi, a renunțat la rândul său la funcție, potrivit unor surse liberale. Și Adriana Săftoiu a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al partidului.

Ludovic Orban s-a retras în 11 aprilie din cursa pentru Primăria Capitalei, din funcțiile de conducere deținute în PNL și din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, după ce a fost denunțat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu că i-ar fi cerut 50.000 de euro pentru campania electorală din vara lui 2016.