Ludovic Orban, care a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna mai fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, a criticat atitudinea statului român cu privire la capitalismul autohton.

Fostul vicepreședinte PNL acuză ANAF, DNA, DIICOT, dar și Guvernul pentru că înlătură afaceriștii români și favorizează afacerile străine.

"Mai avem putin si vom avea un capitalism original: capitalismul fara capital romanesc. Prigoana statului impotriva oamenilor de afaceri romani trebuie sa inceteze. Nu sunt impotriva capitalului strain. Avem nevoie de investitii straine ca de aer pentru dezvoltare, Dar ceea ce face statul roman, Guvernul, ANAF, DNA, DIICOT este profund nociv pentru Romania. In constructi, petrochimie, comert, asigurari, utilitati, consultanta, practic in aproape domeniile capitalul romanesc a fost pus intre paranteze, fiind aproape pe cale de disparitie. Discriminarile intre capitalul autohton si cel strain sunt prezente la tot pasul. Romanii nu au acces la capital, nu au acces la ajutoare de stat, sunt "ciuca controalelor", sunt clienti constanti ai diferitelor parchete, sunt victime ale unor reglari de conturi sunt impinse in insolventa de cel mai mare tepar al zilelor noastre, adica statul, care nu isi onoreaza obligatiile contractuale. Astept si tot astept ziua in care sa vad un sef de stat sau un premier roman care atunci cand face o vizita oficiala sa plece insotit si de oameni de afaceri romani care au interese in tara respectiva", a scris Orban pe Facebook.