Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Generală, a declarat că așteaptă "mai multă implicare și o prezență un pic mai activă" din partea președintelui Klaus Iohannis, inclusiv în politica internă.

Întrebat dacă are ce să-i reproșeze președintelui Klaus Iohannis, Orban a spus că nu, dar că are unele așteptări de la șeful statului.

"Nu am ce să-i reproșez, aștept mai multă determinare, mai multă implicare și o prezență un pic mai activă, inclusiv în viața internă a României, sigur, în hainele constituționale, în limitele prevederilor Constituției", a declarat liberalul pentru Digi 24.

Orban a mai adăugat că "sub nicio formă" nu este de acord cu catalogarea făcută de Der Spiegel, care l-a numit pe președinte "diletant". "Toată argumentația prezentată în Der Spiegel nu stă în picioare", a susținut el.

 Ludovic Orban a mai precizat că s-a întâlnit cu președintele după ce PNL l-a desemnat candidat și că îi oferă părerea lui Iohannis dacă acesta o cere.

Referitor la eventuala plecare a șefului Cancelariei, Dan Mihalache, din Administrația Prezidențială, Orban a afirmat: "Asta este o decizie pe care trebuie să o ia președintele Iohannis."

 Catedrala Mântuirii Neamului trebuie terminată până la 1 decembrie 2018, când aniversăm centenarul Unirii, a declarat duminică seara candidatul PNL la Primăria Generală, Ludovic Orban, convins că nu poate pierde voturi pentru că susține proiectul.

"Eu cred că această catedrală trebuie terminată până la 1 decembrie, când vom aniversa centenarul Unirii, până la 1 decembrie 2018", a afirmat Orban la Digi 24, amintind că susține proiectul de mai mult timp.

Întrebat dacă ar putea pierde voturi pentru că susține proiectul Bisericii Ortodoxe Române, Orban a spus că nu crede că poate să piardă voturi pentru că susține construirea unei catedrale.

"Nu cred că pot să pierd voturi dacă susții realizarea unei catedrale, asta este specifică nu numai a Capitalei, fiecărui oraș mare din Europa. E o expresie a ființei noastre. Totuși, cei mai mulți suntem ortodocși și în mod evident, așa cum există și Catedrala Sf. Iosif, cred că este normal și firesc să existe o Catedrală a Mântuirii Neamului", a spus liberalul.

Ideea unei Catedrale a Neamului a fost ridicată inițial de Mihai Eminescu, fiind apoi susținută de Regele Carol I dar și de Regele Ferdinand.

 
În 2014, Guvernul României a alocat 14 milioane de euro pentru construcția Catedralei, dintre care 9 milioane de euro s-au întors la bugetul de stat sub formă de impozite și contribuții sociale la salariile lucrătorilor de pe șantierul catedralei, TVA, acciză și alte taxe.

Patriarhia estimează că edificiul va costa, în total, 80 de milioane de euro. De asemenea, complexul va cuprinde alte trei clădiri:  În partea din față-stânga va fi Casa „Sf. Apostol Andrei", unde va fi un cămin pentru pelerinii clerici, în partea din față-dreapta va fi Casa „Sf. Apostol Pavel", unde va fi un cămin pentru pelerinii mireni, în spate-dreapta va fi Centrul Cultural Misionar „Sf. Apostol Pavel", pentru românii din țară și din străinătate. În proiectul Catedralei, lângă lăcașul de cult se construiește Centrul Social Medical, Casa Sfântul Apostol Luca. lnstituția va avea cabinete de consultații pentru diferite specializări, primări Urgențe, Imagistică, Laborator, dar și Bloc Operator și Terapie Intensivă.

Unde se pot face donații pentru Catedrala Mântuirii Neamului: 
Cont BCR (ROL): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109 Sucursala Sector 4, București 
Cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 Sucursala Sector 4, București 
Cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 Sucursala Sector 4, București

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews