Liderul PNL, Ludovic Orban, a salutat, marți, nominalizarea Ursulei von der Leyen, din partea PPE, la conducerea Comisiei Europene, spunând că, astfel, PNL are o poziție puternică la nivel european și, implicit, capacitatea de a influența deciziile europene, informează Agerpres.

„După 3 zile de negocieri dure, Consiliul European a decis în unanimitate. Viitorul Președinte al Comisiei Europene va fi Ursula von der Leyen, reprezentant al PPE, partidul care a câștigat alegerile la nivel european. După tentative repetate ale socialiștilor și ale celor din grupul Renew de a bloca PPE, până la urmă au trebuit să recunoască victoria noastră și sa dea "cezarului ce este al cezarului". Românii care au asigurat victoria PNL în alegerile pentru Parlamentul European au făcut o opțiune foarte bună pentru Romania. PNL are o poziție puternică la nivel european și va avea capacitatea să reprezinte interesele României în Europa și să influențeze deciziile europene pentru a aduce cât mai multe beneficii românilor", a precizat Orban, marți seara, într-o postare pe Facebook.

ActiveNews a relatat, marți, despre nominalizarea ministrului german al Apărării, Ursula von der Leyen, în funcția de președinte al Comisiei Europene. 

Ursula von der Leyen, membră a partidului „Uniunea Creștin-Democrată din Germania” (CDU) din 1990, susține căsătoria homosexualilor, crearea Statelor Unite ale Europei și a unei armate europene.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews