ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Controversa legată de mutarea Ambasadei României la Ierusalim îi aduce premierului Dăncilă o plângere penală. Cel care a depus plângerea, acuzând-o pe șefa guvernului de  „înaltă trădare" , este liderul PNL, Ludovic Orban.

Plângerea pe numele Vioricăi Dăncilă a fost depusă la Parchetul General. Motivele plângerii penale ar fi: înaltă trădare, uzurparea funcției publice, divulgare de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte președintelui României în scopul ascunderii săvârșirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, plângerea vine pe fondul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe această temă, între Guvernul condus de Viorica Dăncilă și președintele țării, Klaus Iohannis, nu a existat un dialog. Dăncilă și Liviu Dragnea, șeful PSD, au fost cei care au anunțat intenția de a muta Ambasada României din Israel.