ACTUALIZARE 04.06/ 9:55 Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că își menține punctul de vedere cu privire la eliminarea facilităților pentru IT-iști, precizând că este unul dintre principalii susținători al nondiscriminării și egalității efective în fața legii, inclusiv egalitatea de tratament fiscal.
 
„Eu am exprimat un punct de vedere pe care-l mențin. PNL a adoptat un document care se numește „Principiile bunei guvernări liberale”, un document pe care l-am făcut public în care am enunțat principiile care stau la baza guvernării. Între principii este principiul nondiscriminării și egalității efective în fața legii, care înseamnă inclusiv egalitatea de tratament fiscal. Ceea ce am spus că că nu sunt de acord cu stilul ăsta de a guverna în care să creezi anumite avantaje unor categorii pentru a le fideliza, iar aici PSD este maestrul în sistemul ăsta de guvernare. Am spus un lucru de bun simț - sunt peste șapte milioane de români care-și plătesc impozitele. Există și alte mecanisme de a susține anumite zone din economie. Nu e o măsură guvernamentală, e un principiu”, a declarat la Digi24 Ludovic Orban.
 
Știrea inițială
 
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaș, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în I.T. să fie scutiți de plata impozitului pe venit, motivând că „orice venit trebuie impozitat” și că nu pot fi create „facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, informează Mediafax

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a declarat Ludovic Orban la o conferință de presă din Mediaș, județul Sibiu.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu (P.S.D.), a dat o replică, sâmbătă, pe contul ei de socializare, declarației liberalului Ludovic Orban privitoare la impozitarea veniturilor lucrătorilor din I.T.: „Păi, au câștigat alegerile pe mâna lor! Să o facă, zic!”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews