ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit joi pe ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul, prilej cu care cei doi au avut un schimb de opinii cu privire la relațiile bilaterale și despre provocările cu care se confruntă, în prezent, Uniunea Europeană. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cei doi oficiali au discutat despre perspectivele relațiilor româno-franceze, precum și calendarul contactelor bilaterale din perioada următoare, "fiind subliniat angajamentul comun față de aprofundarea relației bilaterale privilegiate și continuarea implementării Foii de parcurs actualizate a Parteneriatului strategic, în toate dimensiunile sale".


Totodată, Meleșcanu și Saint-Paul au abordat și perspectivele consolidării proiectului european, șeful diplomației române reafirmând "importanța unei coordonări structurate și de substanță româno-franceze în plan european".

În cadrul dialogului a fost evocată excelenta colaborare a părților în pregătirea Sezonului Cultural România-Franța, un complex program cultural bilateral care se va desfășura între 1 decembrie 2018 și 30 iunie 2019, se mai arată în comunicatul citat.