ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MAE a emis joi o nouă avertizare de călătorie în Turcia, după ce a fost decretată stare de urgență pentru trei luni, ministerul recomandând românilor să fie precauți și vigilenți, însă precizează că decizia Guvernului turc nu implică restricționarea libertății de circulație a turiștilor străini.

 "Având în vedere că situația de securitate din Turcia se menține instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara și a orașului Istanbul, MAE reiterează avertismentul adresat cetățenilor români aflați sau care se deplasează în această țară de a rămâne extrem de precauți și vigilenți, evitând implicarea în orice manifestații sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violențe", potrivit unui comunicat de presă emis joi de MAE.

Ministerul anunță că Guvernul turc a decretat stare de urgență pentru trei luni pe întreg teritoriul țării începând de miercuri. De asemenea, MAE precizează că potrivit informațiilor furnizate de autoritățile turce, instaurarea stării de urgență nu are ca efect direct restricționarea libertății de circulație a populației civile, nici a turiștilor străini.

De asemenea, MAE este în permanent contact cu autoritățile turce în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluția situației. Totodată MAE precizează că este necesară informarea permanentă asupra evoluției interne din acest stat și verificarea disponibilității mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia.