ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, propus de Cioloș pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, s-a născut la 18 iunie 1964 în București. Ȋn 1989 a absolvit Facultatea de Mașini și Utilaje pentru Construcţii din cadrul Institutului de Construcţii București, iar un an mai târziu a fost angajat ofiţer operativ pe linie de judiciar şi ordine publică, în cadrul Poliţiei Capitalei.
 
Ȋn anul 1994 a fost numit  șef Birou Ordine Publică – Secţia 8 Poliţie din București. Ȋn 1999 a absolvit un curs post-universitar de Mecanisme Valutare şi Fiscale Internaţionale, organizat de Academia de Studii Economice, iar un an mai târziu, a fost numit Şef Secţia 10 Poliţie din București. Tot în 2000, Tobă a reușit să termine Facultatea de Drept din cadrul Uiversităţii Ecologice Bucureşti.

Ȋn 2002, a fost detașat la Direcţia Generală de Evidenţă Informtizată a Persoanei - Şef Direcţia Străini - Probleme de Migraţie, iar un an mai târziu a fost numit Adjunct al Directorului General şi şef al Direcţiei Poliţiei de Siguranţă Publică din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Ȋn perioada 2004 – 2005 a ocupat funcţia de prim-adjunct al Directorului General al Poliţiei Capitalei, iar între 2005 și 2007 a avansat la cea de Director General Adjunct al Poliţiei Capitalei. 

Ȋn 2007 a absolvit și masteratul pe probleme de Siguranţă si Apărare Naţională, organizat de Uniunea Naţională de Apărare „Carol I”.  Ȋn luna octombrie a acelui an, a fost numit adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar din ianuarie 2009 a devenit șeful Poliţiei Române.

Ȋn 2010 a absolvit cursul postuniversitar de perfectionare în domeniul securităţii naţionale „Securitate şi bună guvernare” , organizat în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” Bucureşti - Colegiul Naţional de Apărare.

Ȋn noiembrie 2010, a fost înlăturat de la conducerea Poliţiei Române de către premierul de atunci, Emil Boc, în urma scandalului izbucnit după asasinarea lui Măraru, lider al lumii interlope din Neamţ.

Ȋn martie 2011, Boc l-a numit pe Tobă în postul de secretar general adjunct în Ministerul de Interne, iar un an mai târziu, acesta a ajuns în funcţia de Secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică. A stat aici până în mai 2012, când a fost numit Inspector General al Poliţiei Române, funcţie pe care o ocupă și în prezent.

Din luna martie a acestui an, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis, Tobă deţine funcţia de secretar de stat, rang atribuit postului de inspector general al IGPR. 

Anul acesta, Petre Tobă a fost prezent, în uniformă de gală, la dineul oferit de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Americii din 4 iulie.

Petre Tobă are 5 terenuri în Ilfov, toate declarate moșteniri sau donaţii, două case și un apartament în București, o mașină Suzuki și un Nissan.