Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, propus de Cioloș pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, s-a născut la 18 iunie 1964 în București. Ȋn 1989 a absolvit Facultatea de Mașini și Utilaje pentru Construcţii din cadrul Institutului de Construcţii București, iar un an mai târziu a fost angajat ofiţer operativ pe linie de judiciar şi ordine publică, în cadrul Poliţiei Capitalei.
 
Ȋn anul 1994 a fost numit  șef Birou Ordine Publică – Secţia 8 Poliţie din București. Ȋn 1999 a absolvit un curs post-universitar de Mecanisme Valutare şi Fiscale Internaţionale, organizat de Academia de Studii Economice, iar un an mai târziu, a fost numit Şef Secţia 10 Poliţie din București. Tot în 2000, Tobă a reușit să termine Facultatea de Drept din cadrul Uiversităţii Ecologice Bucureşti.

Ȋn 2002, a fost detașat la Direcţia Generală de Evidenţă Informtizată a Persoanei - Şef Direcţia Străini - Probleme de Migraţie, iar un an mai târziu a fost numit Adjunct al Directorului General şi şef al Direcţiei Poliţiei de Siguranţă Publică din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Ȋn perioada 2004 – 2005 a ocupat funcţia de prim-adjunct al Directorului General al Poliţiei Capitalei, iar între 2005 și 2007 a avansat la cea de Director General Adjunct al Poliţiei Capitalei. 

Ȋn 2007 a absolvit și masteratul pe probleme de Siguranţă si Apărare Naţională, organizat de Uniunea Naţională de Apărare „Carol I”.  Ȋn luna octombrie a acelui an, a fost numit adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar din ianuarie 2009 a devenit șeful Poliţiei Române.

Ȋn 2010 a absolvit cursul postuniversitar de perfectionare în domeniul securităţii naţionale „Securitate şi bună guvernare” , organizat în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” Bucureşti - Colegiul Naţional de Apărare.

Ȋn noiembrie 2010, a fost înlăturat de la conducerea Poliţiei Române de către premierul de atunci, Emil Boc, în urma scandalului izbucnit după asasinarea lui Măraru, lider al lumii interlope din Neamţ.

Ȋn martie 2011, Boc l-a numit pe Tobă în postul de secretar general adjunct în Ministerul de Interne, iar un an mai târziu, acesta a ajuns în funcţia de Secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică. A stat aici până în mai 2012, când a fost numit Inspector General al Poliţiei Române, funcţie pe care o ocupă și în prezent.

Din luna martie a acestui an, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis, Tobă deţine funcţia de secretar de stat, rang atribuit postului de inspector general al IGPR. 

Anul acesta, Petre Tobă a fost prezent, în uniformă de gală, la dineul oferit de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Americii din 4 iulie.

Petre Tobă are 5 terenuri în Ilfov, toate declarate moșteniri sau donaţii, două case și un apartament în București, o mașină Suzuki și un Nissan. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews