ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama lui Sevil Shhaideh, premierul propus de coaliția PSD-ALDE, consideră că fiica sa nu ar trebui să accepte funcția de conducere a Executivului, potrivit Observator.tv.

Mama fostului ministru al Dezvoltării a reacționat, după ce Liviu Dragnea a anunțat că o propune pe Shhaideh ca premier. Ea este îngrijorată de faptul că responsabilitățile mari pe care le va avea Sevil Shhaideh în fruntea Executivului și stresul unei asemenea funcții îi vor afecta sănătatea și îi cere să renunțe și să își facă alte planuri de viitor.

„Ar trebui să-și vadă de sănătatea ei, nu să accepte o asemenea funcție", a spus Muezel Geambec.


Sevil Shhaideh a precizat, miercuri, că ziua de 21 decembrie reprezintă „ziua în care România a optat pentru un nou început”. „21.12.2016: O zi istorică! Zi în care România a optat pentru un nou început, într-un mod diferit, cu fapte primând și lăsând vorbele pentru a explică rezultatele ce vor urma să vină”, a scris Shhaideh.

Într-un alt mesaj, ea a mulțumit românilor care i-au trimis mesaje și a dat asigurări că problemele lor vor fi rezolvate, pas cu pas. „Am petrecut câteva ore citind aproape toate mesajele private primite. Vă mulțumesc pentru susținere și vă garantez că vom rezolva, pas cu pas, fiecare lucru care contează pentru populația acestei țări, fiindcă doar împreună vom putea duce această țara la nivelul următor!”, a mai scris premierul propus.

Sevil Shhaideh a distribuit o postare a fostului premier Victor Ponta, în care o califica drept o persoană „extrem de echilibrată” și a promis românilor că nu îi va dezamăgi.

„Sevil Shhaideh este o persoană extrem de echilibrată și un bun profesionist! Am apreciat activitate să că Secretar de Stat la MDRAP în timpul mandatului de ministru al lui Liviu Dragnea / din acest motiv am propus-o că ministru și cred că a făcut o muncă foarte bună! Dl. Klaus Iohannis a acceptat și semnat numirea ca Ministru în 2015 pt Sevil. Nu are deci niciun motiv să refuze desemnarea ca și prim-ministru! Voi vota că deputat investirea unui Guvern PSD-ALDE condus de Sevil Shhaideh!  România are nevoie cât mai urgent de Guvern. Anul 2017 va fi oricum foarte greu și jocurile politicianiste ale domnului Iohannis trebuie să înceteze azi!”, scria Victor Ponta, miercuri, pe Facebook.

Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcția de premier, la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Dacă Sevil Shhaideh va fi numită premier, va fi prima femeie prim-ministru din istoria României.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice și a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării din 2012 când postul de ministru a fost deținut de Liviu Dragnea. În mai 2015, ea a fost numită ministru al Dezvoltării. Sevil Shhaideh a fost, timp de 20 de ani, angajată a Consiliului Județean Constanța, instituție unde a lucrat, în cea mai mare parte a acestui timp, sub conducerea baronului PSD Nicușor Constantinescu, condamnat în prezent la 15 ani de închisoare. De altfel, Nicușor Constantinescu și Liviu Dragnea i-au fost „nași” la cununie.

 Shhaideh este membru PSD din iulie 2015, adică după numirea la conducerea Ministerului Dezvoltării.