ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mandatul de ambasador al lui Hans Klemm se află pe ultima sută de metri, astfel că Administrația Trump trebuie să desemneze un nou diplomat american care să vină la București. Potrivit unor surse, citate de Național.ro, numele a doi republicani înfocați ar fi rămas pe lista scurtă a propunerilor, Elias Wexler și John Rakolta Jr. 

Ambii au legături puternice cu țara noastră și sunt cunoscători ai situației din România, dar, potrivit sursei citate, John Rakolta Jr. ar fi, în acest moment, favorit să preia funcția de ambasador al Statelor Unite la București.  Rakolta este un apropiat al lui Mircea Geoană, pe care l-a susținut în campania electorală pentru funcția de președinte al României din 2009.
 
Acesta a cumpărat, alături de un apropiat al lui Geoană, societatea Mefin Sinaia, între timp falimentată. Rakolta, ai cărui părinți sunt români, este cumnatul fostului candidat al Partidului Republican la președinția SUA, Mitt Romney.

Elias Wexler, care ar fi fost primul propus să îl înlocuiască pe Hans Klemm, este evreu de origine și s-a născut la Iași. Familia sa a emigrat în Israel. După ce a terminat armata, Wexel și-a urmat logodnica la New York, unde a obținut o diplomă de inginer. 

În calitatea sa de om de afaceri, acesta a fost numit, la un moment dat, în funcția de vicepreședinte al Camerei de Comerț Româno-Americane, poziție din care a militat pentru acordarea unor condiții speciale de vize pentru investitorii români care ar vrea să înființeze firme în SUA, mai arată sursa citată.