Dragă prietene,

Tu, un om cu bun simț, onest, educat, cu valori și norme morale corecte, cu împliniri profesionale, cu deschideri spirituale, cu opțiuni și acțiuni guvernate, cel puțin parțial, de interesul pentru binele aproapelui, care spui:
„Nu știu ce e în politică. Habar nu am cine sunt unii sau alții, ce vor ei, ce fac. Toți sunt la fel. Nu mă interesează pentru că politica e murdară, coruptă și corupătoare, distructivă. Dacă te atingi de ea, te îmbolnăvești.”
Sau tu, care ești cu aceleași calități și, în plus, ești și informat asupra curenților (majoritar) distructivi din societate induși prin intermediul celor în acest moment în politică, dar spui:

„Nu vreau să fac politică, e calea spre pierzanie, lupt din afara ei pentru că politica e o murdărie. Nu ai nicio șansă să scapi. Facem organizații, să facem o mișcare de mase să schimbăm lucrurile, să schimbăm clasa politică.” (Cu cine? Cum?)

Sau tu, care declari cu mândrie că refuzi orice contact, chiar și unul de informare, cu politica. Care te crezi, astfel, dintr-o altă clasă, special și comunici lucrul acesta cu aplombul celui care se știe deosebit. Sau tu, care te crezi protejat de efectele ei nocive, chiar dacă comentezi nemulțumit unele și altele. 
Ție mă adresez astăzi prin acest text.

(Nu mă adresez însă acelora, foarte mulți, din păcate, poate cei mai mulți, interesați doar de propria persoană, indiferenții, mulțumiți (foarte rar, căci întotdeauna ceea ce ar merita ei este mult mai mult decât ceea ce primesc, sau își însușesc fără probleme morale), sau nemulțumiți de ce se întâmplă în politică funcție de propriile beneficii. Sau celor care sunt interesați, oricum s-ar schimba guvernele, consiliile județene sau primăriile, doar pentru a avea oameni de legături cu care să-și facă interesele. Nu mă adresez lor căci acelora nu am ce să le spun. Îi las în seama lui Dumnezeu (căci numai El îi poate aduce la luminare), Care are grijă de noi toți, adică și de ei.)
Pozițiile celor cărora mă adresez sunt croite de o neînțelegere a ceea ce este politica, pe care o văd doar prin prisma (concretă, reală, ca acțiune, dar falsă atunci când este folosită pentru a pune o ștampilă degradantă pe actul politic în sine și cu multă perfidie folosită de propagandă) a celor care se folosesc de politică pentru motive personale. Dar politica nu este altceva decât administrarea vieții comune a unui grup: comună, sau țară, uniune de state, federație. Adică administrarea și a vieții fiecăruia dintre noi parte a acelui grup. Politica nu a fost inventată ieri; nouă este doar forma ei de administrare actuală a treburilor publice prin partidele care reprezintă în final (imensa lor majoritate) interesele unui segment redus de oameni (asta nu înseamnă că nu pot fi și partide dedicate binelui celor mulți). Partide pe care mafia banca-financiară globalistă, cea care lucrează cu mult spor la noua ordine mondială bazată pe tipul de societate fără Dumnezeu și împotriva lui Dumnezeu, le-a inventat în urmă cu câteva sute de ani și care au înlocuit treptat vechile sisteme de conducere și administrare de extracție aristocratică, regatele. Pentru a justifica schimbarea, prin oamenii plătiți de această mafie, s-a construit și baza teoretică necesară: ideologiile, doctrinele, aș-zisele științe politice. Și tot mafia anticreștină a construit încă o componentă esențială scopurilor sale, și prin care face schimbări și conduce astăzi lumea în mod difuz, dar deosebit de concentrat, după cum vom vedea în următoarea analiză: așa-zisa societate civilă. 

Procedând așa, dezertând de pe câmpul de luptă, faci exact voia celor care organizează și reorganizează lumea „după pohta ce-o pohtesc”. Care vor să conducă cât mai din umbră, cât mai difuz, cât mai din spatele vălurilor magice coborâte peste lume. Care vor să ne taie speranța, implicarea, să ne dilueze până la anihilare voința, spiritul de sacrificiu pentru aproapele, pentru cei care vor veni după noi.

Politica ne croiește viața socială și ne afectează grav viața interioară; spune-mi că nu e așa! Și dacă nu ne interesează prea mult viața personală, măcar să ne gândim, cei ce ne considerăm creștini, că politica croiește viața aproapelui nostru, și că noi, urcați pe piedestalul perfecțiunii noastre refuzăm să ne implicăm, iar anticriștii din mafia bancar-financiară globalistă sunt foarte mulțumiți. Au, carevasăzică, un profit social-politic maxim. Noi ne dăm deoparte de pe câmpul de luptă, ei nu.

Avem deci următoarea situație: pe tine nu te interesează politica, o refuzi, o excluzi dintre preocupările tale, chiar și dintre cele periferice, ai blamat-o definitiv și ai scos-o definitiv din viața ta. Dar tu numai crezi, te amăgești, te droghezi cu gândul că ai scos-o. Pentru că dacă pe tine nu te interesează o politică, perfect posibilă, pentru oameni și nu împotriva lor, pe ea (pe cei pe care îi lași să o facă) o interesează persoana ta;  ea este de fapt în afara ta tot ceea ce trăiești în societate zi de zi, ceas de ceas. Politica mafioților anticriști este interesată de tine: ea e interesată de cum gândești, de ce vrei, de cum te poate mulțumi mai ieftin și folosi mai complet, de cum să stoarcă din tine energiile și posibilitățile tale de prelucrare a informațiilor fără să te opui, de cum să te mintă, amăgească, iluzioneze, hipnotizeze ca să facă cu tine ce vor făptuitorii ei. Pentru că în spatele politicii au fost, sunt și vor fi întotdeauna oameni.

Politica nu este un joc murdar, o punere hidoasă în scenă, un produs al iadului definitiv și revocabil putred și putrefiant, decât dacă acesta este sensul pe care îl primește. În sine, politica este, reiau că să fie clar, administrarea vieții tale în comunitate. Dacă nu te implici tu, se implică cei care întotdeauna dau din coate; cei care vor să profite de ceilalți; cei fără „prejudecăți morale”; cei mistuiți de patima puterii; cei care se aliniază și fac lucrarea răului și nu a Binelui; cei care au dus la abatoare sute de milioane de semeni cu rânjete de satisfacție și de dispreț; cei care nu dau niciun scuipat de pielea ta, pe viața ta; cei care te vor prost, neimplicat, neinformat, dezinformat, manipulat, sclav pe vecie, ființă umană decăzută sub orice nivel comparabil din lumea înconjurătoare; cei care te mint, te amăgesc, te așează sub magie, te folosesc fără niciun scrupul. 

Și iarăși reiau: poate că nu ești interesat pentru tine, poate că consideri un efort prea mare, o pierdere de demnitate și de strălucire prea mare să te implici pentru tine: ca să nu mai bombăni, să nu mai fii nemulțumit, să nu mai fii pus în situația de a-i judeca pe „unii” care fac politică doar atunci când ceva te atinge pe tine; să nu mai judeci nediferențiat, la grămadă, să știi care sunt – dacă sunt – aliații, prietenii de acolo și care dușmanii feroci, gata să-ți ia și ultima bătaie de puls și ultima licărire de lumină din sufletul tău pentru interesele lor. 

Dar ce sens are viața asta dacă nu este trăită pentru ceilalți; cum îți poți câștiga mântuirea dacă nu prin ceilalți; cum poți da mărturie pentru Dumnezeu dacă nu prin jertfă. Dacă nu pentru tine, merită să fii interesat și să te implici pentru ceilalți: ai tăi din familie, pe care nu vei putea să-i aperi dincolo de sacrificiile pe care le faci pentru ca ei să se simtă bine; pentru prietenii tăi; pentru acei oameni necăjiți, suferinzi, dezorientați, pierduți, eșuați prematur în lupta pentru existență; pentru copiii nenăscuți care au tot mai puține șanse de a se naște, pentru copiii născuți care au tot mai puține șanse de a avea o copilărie și nu o lungă perioadă de angoase, coșmaruri, tragedii sexuale; pentru copiii, bătrânii, bolnavii așa-zis incurabili, oameni care nu vor să moară dar sunt eutanasiați cu forța pentru a nu fi lăsați să sufere; pentru toate lucrurile bune, frumoase, încântătoare care sunt posibile, dar care ne sunt interzise tot mai mult, căci trebuie definitivată construcția unei lumi a iadului.

Te rog, în primul rând, să ai în vedere implicarea conștientă și luminată în politică pentru a-ți susține valorile și principiile în favoarea semenilor tăi. Partidele nu sunt numai rele, ele pot să fie și bune, curate, jertfelnice pentru oameni, căci ele din oameni sunt făcute. Dacă sunt numai oamenii anticriștilor, nu e nicio speranță; dacă sunt din oameni ca tine, totul e posibil. 

Asta nu înseamnă că e musai să fii participant direct la politică (deși nu ar fi rău de loc), ci măcar să accepți să fii interesat, să cauți informații, să încerci să le judeci și să te limpezești. Să încerci să ai imaginea de ansamblu, căci dacă ai tabloul întreg înțelegerea ți se luminează și poți să-ți explici orice detaliu; este și sfera ta de protecție împotriva manipulării. 

Dacă chiar nu ai timp, caută-ți o călăuză, un personaj cunoscător în materie, judecă-l după ceea ce spune și susține în comparație cu ceea ce face, cu ceea se întâmplă în jurul nostru, după felul în care este schimbată lumea, și dacă îl găsești de încredere, consultă-l așa cum ai consulta pe probleme de sănătate un medic, sau pe cele spirituale un duhovnic.

Și dacă după toate astea nu te-am convins, nu te-am deplasat nici cu un milimetru, să știi că nu am să renunț. Nu am să tac. Voi reveni. Voi continua să strig la tine poate mă vei auzi și vei fi de acord să te oprești, să faci apel la dumnezeiasca rațiune din tine și să accepți, să înțelegi, apoi să te deschizi și să te implici.

Și nu uita: Cu noi este Dumnezeu!