ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Social-democrații au decis, luni, că vor vota pentru prelungirea stării de alertă, dar cu unele modificări, printre care excluderea achizițiilor directe și redeschiderea bisericilor și teatrelor. Starea de alertă ar urma să fie de doar 15 zile, a anunțat președintele Marcel Ciolacu.

„Așteptăm să vedem cum e propunerea guvernului. Am luat o decizie. Tot ce ține de sănănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm achiziții directe și multe alte aberații”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, el a mai spus că social-democrații vor o stare intermediară, de maxim 15 zile.

„Nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile”, a mai spus liderul PSD.

„Nici noi politicienii, nici presa, nici românii nu știu peste câteva ore ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Cu certitudine știm un lucru: în spațiile închise se pot juca păcănele. De aici încolo avem numai supoziții, numai păreri, atât juridice, cât și umane. Știm că în biserici nu se poate intra. Nu știm cu bolnavii cronici, dacă pot în continuare să meargă la tratament în spitale. Știm că avem spitale închise, cum este cazul și în București, cu Spitalul Colentina, din punctul nostru de vedere degeaba. Sunt spitale suport COVID cu zero pacienți. Presupun ca actualul guvern o să vină până la urmă cu HG, repet, în primul rând să lămurească românii”, a spus Ciolacu.

Social-democrații vor ca și bisericile și teatrele să fie deschise, din moment ce sălile de jocuri de noroc au fost deschise.

Guvernul va aproba, în ședința de marți, prelungirea stării de alertă. Analistul Sorin Roșca Stănescu a scris că de fiecare dată Marcel Ciolacu începe în forță prin a contesta deciziile Guvernului Orban, pentru ca în final să accepte deciziile executivului.