ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Ministrului de Interne, Marcel Vela, de a semna un protocol de colaborare cu Biserica Ortodoxă Română în vederea alinării suferinței creștinilor care nu pot participa, anul acesta, la slujba de Înviere, a stârnit furia clasei politice.

După președintele Iohannis, a venit rândul celor de la USR să se arate nemulțumiți. Partidul lui Caramitru și compania a cerut demisia lui Marcel Vela.

„Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, arată un comunicat al USR.

La rând, a venit UDMR. Maghiarii au spus că prin decizia sa, Vela ar fi „pus în pericol toată societatea”.

„UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, deoarece, prin decizia lui, a pus pericol toată țara și siguranța populației, a anulat toate rezultatele obținute până acum prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei, a ignorat starea de urgență declarată de președinte și măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern”, a spus Hegedus Csilla, purtătorul de cuvânt al formațiunii.

Nici PSD nu s-a lăsat mai prejos. Fosta ministră de interne, Carmen Dan, a spus că prin decizia sa, Vela îi discriminează pe cei de alte religii.

„Mai nou, lui Marcel Vela îi plac zvonurile! Păi atunci, dacă zvonurile conform cărora Marcel Ion Vela ar fi membru în Adunarea Natională Bisericească sau în Consiliul Național Bisericesc sunt adevărate, motiv pentru care ar fi făcut acordul respectiv, vorbim de un lucru foarte grav (discriminare, zădărnicirea răspândirii bolilor, etc.)! Repet, doar dacă sunt adevărate. Dacă nu, vorbim de cu totul altceva. Și nu e exces de zel. E altceva... ”, a spus Dan.


Fostul premier, Victor Ponta, îl compară pe Vela cu Liviu Dragnea. Liderul partidului Pro România spune că protocolul cu BOR este asemănător cu implicarea fostului lider PSD în organizarea Referendumului pentru Familie.
 
„Eu cred că nemulțumirea și a mea și a multor oameni este legată de faptul că toate deciziile luate de guvern și PNL sunt luate peste noapte și se bat cap în cap. Pe de o pare spui că trebuie să stăm în casă și noaptea se bulucesc oameni prin aeroporturi, pe de o parte anunți sancțiuni, după care vii și spui că mai relaxăm aplicarea de amenzi.

Ieri, Iohannis spunea la prânz că sunt iresponsabili cei care cer orice fel de relaxare, acum spune domnul Vela că putem să ne relaxăm. (...) Patriarhul semnează un acord cu un domn ministru cu jachetă de piele. Mie mi se pare că nu există niciun fel de strategie și decizia domnului Vela de acum seamănă tare cu decizia domnului Dragnea de a se băga în referendumul pentru familie, dar a pierdut. Dacă iei o decizie iei o decizie trebuie să o iei pentru toți credincioșii", a declarat Victor Ponta.

Cel mai vehement, dar și cu limbajul cel mai nedemn s-a arătat liderul PMP, fostul președinte Traian Băsescu. Acesta, liderul unei grupări care se prezintă „conservatoare” l-a jignit incalificabil pe Marcel Vela.

Acesta îl face „nenorocit” și „lichea”, printre altele, pe Vela.


„Marș afară din guvern nenorocitule! [...] Dar licheaua vrea mai multă glorie și atunci merge până acolo încât de la tribuna Ministerului de Interne începe să coordoneze activitățile BOR mergând până la a face pulbere toată acțiunea de protejare a populației prin izolare.
Și pentru că licheaua este deja la stadiul la care picioarele și capul nu-i mai sunt pe pământ, crezându-se cel puțin un substitute pământean al celui care va învia în noaptea de Sâmbătă spre Duminică, s-a gândit să facă din polițiști un soi de cântăreți în corul bisericii.
Noul trimis al lui Dumnezeu pe Pământ pune toate mașinile Poliției Române și toți polițiștii să purceadă la împărțit lumină în Noaptea Sfântă a Învierii. Mă mir că nu trebuie să citească și ceva din Biblie la scara fiecărui bloc.
Vela, pe ce punem pariu că n-ai curaj să distribui polițiștilor haine preoțești că uniforme tot nu au primit de câțiva ani.
BOR notează faptele tale bune Vela, iar credincioșii iți vor rămâne recunoscători până în ziua votului.
Marș afară din guvern nenorocitule”, a scris liderul partidului care l-a dat candidat la președinție pe filozoful Theodor Paleologu.