ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană va fi de acord să ofere Marii Britanii o amânare a ieșirii din U.E. până pe 22  mai cu condiția aprobării de către Parlamentul britanic a acordului Brexit până săptămâna viitoare, se precizează în concluziile preliminare convenite joi de șefii celor 27 de state membre, informează Reuters.

„Uniunea Europeană se angajează să accepte, înaintea datei de 29 martie 2019, o prelungire până pe 22 mai, cu condiția ca Acordul de Retragere să fie aprobat de Camera Comunelor săptămâna viitoare”, menționează documentul, citat de Agerpres.

„Dat fiind că Regatul Unit nu intenționează să țină alegeri pentru Parlamentul European, nu este posibilă o prelungire dincolo de acea dată”.

Cu opt zile înainte de data programată pentru ieșirea Marii Britanii din U.E., prim-ministrul britanic Theresa May a făcut apel la omologii săi din statele membre U.E., întruniți joi la Bruxelles, să îi acorde o amânare până pe 30 iunie.

„Consiliul European reiterează faptul că nu poate exista o re-deschidere a acordului de retragere ... Orice angajament, declarație sau alt act unilateral ar trebui să fie compatibile în literă și spirit cu acordul de retragere”, a afirmat C.E.

Uniunea Europeană, printr-o declarație negociată de șefii statelor membre, fără Theresa May, text pretabil unor modificări ulterioare, a subliniat că pregătirile pentru un posibil Brexit fără acord ar trebui continuate.

Președintele Klaus Iohannis declara joi, înainte de începerea lucrărilor Consiliului European de primăvară, că deja sunt multe voci care spun că Brexitul se poate prelungi, dar că ar fi bine ca ieșirea să aibă loc înainte de alegerile europarlamentare din luna mai. Șeful statului speră ca în urma discuțiilor să rezulte o poziție comună, rezonabilă, care să îi ajute și pe partenerii britanici. Președintele României a subliniat că pe toți ne avantajează un Brexit ordonat, pe baza acordului, aceasta fiind cea mai bună variantă - informează România Actualități.

Un jurnalist a abordat-o pe Theresa May pe tema „Brexit”. I-a spus că are pașaport românesc și că va fi expulzat. Reacția premierului britanic