ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aș fi putut să-mi intitulez articolul „Marea Golăneala” dar pentru mine cuvântul „golan” raportat la manifestările din spațiul public și-a pierdut sensul peiorativ odată cu fenomenul Piață Universității. 

„Hipster” mi se pare un termen mai potrivit pentru a defini comportamentul anumitor grupuri sociale implicate în acțiunile de protest care se desfășoară de câțiva ani încoace. Chiar și pentru o persoană mai puțin avizată a devenit limpede că scopul real al acestor acțiuni nu îl reprezintă lupta împotriva corupției, flagel care afectează într-o măsură mai mare sau mai mică toate statele indiferent de natură regimurilor politice, și că sloganuri de genul "Corupția Ucide”, ‘Vrem Justiție nu Corupție” sunt demagogice.

Forțarea căderii Guvernului Ponta pe fondul tragediei de la clubul Colectiv, față de care premierul nu a avut nicio responsabilitate, și într-un moment în care economia dădea ușoare semne de stabilitate, încercările de răsturnare prin acțiuni mai mult sau mai puțin violente a actualei Coaliții căreia electoratul i-a încredințat peste 40% din sufragii, sunt tot atâtea acțiuni care au urmărit aducerea la putere a unor forțe interesate în implementarea la nivelul mentalului colectiv a noii ideologii totalitariste cunoscute sub numele de "corectitudinea politică”. Că este așa, o dovedesc campaniile „hastagiste” din mediul online și din presă audio-vizuală îndreptate împotriva Bisericii, a Familiei și, în general, a valorilor tradiționale în numele aceleiași iluzorii lupte anti-corupție dar și al unei libertăți prost înțelese și anarhice la care se adaugă crearea unei imagini negative a României la nivelul forurilor europene. Mai trist este că astfel de campanii s-au bucurat și continuă să se bucure de sprijinul Președintelui Klaus Iohannis care socotește că astfel va obține capital electoral.

Într-un total dispreț față de voință și orientarea majorității populației șeful statului i-a numit recent pe organizatorii Referendumului pentru Căsătorie, fanatici religioși, infatuați și promotori ai urii, luând in mod vădit partea acelora care vor cu orice preț să facă din anormalitate litera de lege. „Marea Hipstereală” se află in plină desfășurare. Ultima găselniță este că România are nevoie de autostrăzi, absența acestora, că și a școlilor, spitalelor, locurilor de muncă, fiind pusă tot pe seama actualilor guvernanți. Cât de credibili sunt hipsterii și „liderul” lor, se va vedea la viitoarele alegeri  .