ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 6-7 octombrie în România va avea loc un Referendum național pe tema definirii Căsătoriei. Din păcate, mai multe persoane îndeamnă românii să nu-și exercite dreptul câștigat în decembrie 1989 și să boicoteze consultarea.

În acest context, am considerat potrivit să publicăm un îndemn al marelui actor italian Roberto Beningni, câștigător a două Premii Oscar în 1997, pentru capodopera „Viața e frumoasă”.

Acesta le-a vorbit italienilor, în 2012, despre politică și dreptul la vot. În studioul televiziunii de stat Rai 1, Beningni a spus, printre altele:

„Votul este singurul instrument de schimbare pe care îl avem.  Pentru ca noi să avem dreptul de a vota, au murit mii de persoane, ca să nu spun milioane de persoane.


Și-au dat viața pentru libertatea de a ne exprima, de a spune ceea ce ne dorim.

Cel mai groaznic lucru este să renunțați și să nu votați. Îmi puteți spune, Beningi, fiecare acționează așa cum își dorește. Știu, e just. Constituția a fost scrisă tocmai pentru a ne bucura de libertate, dar există aici un articol cu privire la vot.

„Îți dăm toate posibilitățile, dar nu te da la o parte”. Chiar dacă greșești, îmi dai mie posibilitatea de a te combate, de a-ți spune că nu sunt de acord. Așa ne organizăm viața. Dar dacă te dai la o parte, e teribil”.
 
Discursul său integral este mai jos: