ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiatorul și coordonatorul demonstrației studențești din Piața Universității din 1990, Marian Munteanu, încearcă o reformare a scenei politice românești.

Marian Munteanu s-a hotărât să participe la alegerile parlamentare cu platforma „Alianța Noastră”, o platformă civică momentan. Fostul lider al studenților este convins că România se poate schimba în bine, dacă cetățenii se vor implica activ în soarta țării.

”Toți aveam alte speranțe după Revoluție. România, astăzi, este obosită. Nu chiar secătuită complet, dar uzată. Uzată de greșeli, de rea voință, uzată de dezinteresul unora, de incompetența altora, de neimplicarea altora. Un drum bun ar însemna, în primul rând, apariția unor noi forțe politice, care, prin implicarea elementului sănătos al societății noastre, să preia controlul activității parlamentare, să intervină în procesul legislativ, să facă ordine, să elimine legile proaste și încâlcite, să vină cu legi pozitive, corecte și în avantajul cetățenilor și să plaseze în funcțiile executive ale statului român oameni cu adevărat cinstiți și competenți. Noi ducem mare lipsă de aceste două componente fundamentale: cinstea și competența”, a spus Marian Munteanu pentru Jurnalul Olteniei.

Marian Munteanu a mai precizat că important este ca fiecare dintre noi să contribuie la rezolvarea problemelor și astfel să ajute țara să pornească pe o direcție nouă.

”Toată lumea crede că lucrurile se fac așa... de undeva de sus. Nu este bine când se fac de undeva de sus, eventual doar când ne ajută Dumnezeu, dar cred că Dumnezeu intervine de sus îndemnându-ne să ne rezolvăm noi problemele. Adică să participăm noi la această muncă. Poate a venit momentul să apară această efervescență națională care să ne scoată din fundătura în care ne-au aruncat aceste decenii de dificultăți, delăsare, corupție...”, a mai declarat fostul lider al studenților.