ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a vorbit, într-un interviu acordat Agerpres, despre formațiunea pe care o reprezintă, Alianța Noastră România, care se „sprijină" pe alegătorii care doresc ca prin votul lor să participe la „o schimbare în bine" a țării și care „nu vor să-și abandoneze nici credința și nici valorile, nici drepturile".

Fostul lider al studenților critică încercarea de implementare a globalizării, care în opinia sa a făcut mult rău țării noastre și așa se întâmplă în continuare.

„S-a ajuns la o nebunie, toți vorbesc de globalizare, dar tot globalizarea are ca obiectiv destrămarea și secătuirea României. Eu sunt de accord să fie colaborări economice foarte bune, cu investiții ale unor oameni care să vină aici, dar nu sunt de accord cu specula, cu camăta și cu jefuirea. Uitați-vă ce dobânzi au ajuns în România, uitați-vă ce prețuri sunt.”, a spus Marian Munteanu pentru Agerpres.

Liderul Alianța Noastră România a criticat jocul pe care l-ar face cei din USR, care promit oameni noi în politică, deși o parte dintre aceștia s-ar afla în conducerea actualului guvern.

„Așa ceva numai în România se poate întâmpla. Să vină unii care au jumate dintr-un guvern, în frunte cu primul ministru, să spună: „Domnilor, este un partid nou, am venit să înnoim", a precizat Marian Munteanu.

Apoi, Marian Munteanu a făcut o caracterizare celor mai importante figuri de pe scena politică românească din ultimii ani.

„Klaus Iohannis — ar fi putut face mai multe. Dacian Cioloș — birocrație de la Bruxelles. Liviu Dragnea — a greșit, după părerea mea. Nu am să mă refer la chestiunea cu... știu că are o anumită condamnare. A greșit că nu și-a asumat cu responsabilitate răspunderea pe care ar fi trebuit să și-o asume. Alina Gorghiu — este o doamnă tânără. Călin Popescu-Tăriceanu — cuvântul trădare nu mi se pare exagerat cu privire la unele din activitățile sale din trecut. Este un politician care, după părerea mea, a făcut mult rău României. Nicușor Dan — este o anexă a aparatului guvernamental. Kelemen Hunor — UDMR are o linie proprie și, dintr-un anumit punct de vedere, ei încearcă să reprezinte o direcție legată de comunitatea lor. Însă cred că în general UDMR a greșit militând pentru o îndepărtare a compatrioților noștri de origine maghiară de trunchiul masiv al națiunii române. Cred că au greșit. Dar e problema lor.

Traian Băsescu — lamentabil. Victor Ponta — cred că nu a înțeles nimic. El n-a înțeles nici ce i s-a întâmplat, nici ce i s-ar fi putut întâmpla. Elena Udrea — niciodată nu m-au preocupat cancan-urile. Vasile Blaga — a fost un politician puternic, dar care a întârziat luarea anumitor măsuri, probabil și în ceea ce-l privește, dar eu aici nu mă refer decât la deciziile politice. Mă refer, evident, la acea tentativă a lor de fuziune, care a fost un eșec. O fuziune ori o faci și o faci din prima, ori n-o mai faci deloc. Iată la ce s-a ajuns. Iarăși, e problema dânșilor. Ion Iliescu — este un iresponsabil, unul dintre cei mai mari vinovați pentru distrugerea acestei țări. Unul din agenții distrugerii, poate unul din cei mai importanți. Asta e.

Mircea Ionescu Quintus — nu îi cunosc activitatea efectiv, m-am intersectat în fugă cu activitatea dânșilor de acolo, dar ar fi fost mult mai înțelept să nu se bage în lucruri pe care nu le cunoaște. S-a amestecat, mă rog, este trist pentru un om la vârsta domniei sale să se comporte așa cum s-a comportat dânsul. Crin Antonescu — la un moment dat, poate i se deschidea un drum și cred că multă lume a așteptat de la el un alt tip de implicare. La un moment dat, a cedat, nu știu din ce motive, dar a cedat și eu cred că acea apropiere, acea combinație a PNL cu PSD a fost o greșeală. Acest joc, pe care îl tot fac partidele de la noi, nu poate produce rezultate bune. Eu cred că, într-o activitate pusă în slujba cetățenilor, trebuie să ai anumite principii pe care să le susții constant și, chiar dacă în mod firesc este bine să mergi pe o linie de dialog, de cooperare, să nu cedezi de la principiile și valorile fundamentale. Cred că e important acest lucru. Cred că acolo a greșit.

Adrian Năstase — ca persoană, categoric era un om bine pregătit, un om cu o bună pregătire, însă, după părerea mea, politica pe care a dus-o în România a fost greșită. Niciodată nu mă refer la chestiile de responsabilități penale, sau de alt tip, nu asta este preocuparea mea principală, dar felul în care s-a derulat guvernarea sa, amintiți-vă toate privatizările alea mari, nenorocite, au fost în timpul guvernului său. Eu cred că acolo a greșit foarte mult și este vinovat din acest punct de vedere, în primul rând moral, față de țara aceasta. A dus o politică greșită.”, a fost caracterizarea făcută acestora de Marian Munteanu.

Marian Munteanu: La câte resurse avem, ne permitem să facem câte-o Catedrală a Mântuirii în fiecare județ. Dacă nu s-ar FURA! / Mesaj către seculariști: România va fi ultimul loc de pe pământ unde se va prăbuși creștinismul